«Στην απομόνωση και την ερήμωση οδηγείται η ελληνική περιφέρεια»

mesaralive.gr  15 July, 2016 ΑΡΘΡΑ
«Στην απομόνωση και την ερήμωση οδηγείται η ελληνική περιφέρεια»

Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν οι ΔΗΜ.Τ.Ο. Βιάννου – Γόρτυνας - Φαιστού με αφορμή την υποχρεωτική ένταξη ασφαλισμένων του ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

 

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει να οδηγεί την ελληνική περιφέρεια στην απομόνωση και την ερήμωση!

Αφού σταμάτησε τα αναπτυξιακά έργα, αφού επέβαλε δυσβάσταχτους φόρους σε αγρότες και κτηνοτρόφους, αφού έφερε το σκληρότερο μνημόνιο, τώρα οδηγεί στο κλείσιμο και μικρές επιχειρήσεις (παντοπωλεία, καφενεία) που αποτελούν το μοναδικό σημείο κοινωνικής δραστηριότητας σε μικρά και απομακρυσμένα χωριά.

Πολλές φορές, τα μικρά αυτά μαγαζιά δεν αποτελούν μόνο το κέντρο συνάθροισης για τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους, αλλά επιτελούν και σημαντικό έργο εξυπηρετώντας τους ηλικιωμένους κυρίως κατοίκους των χωριών αυτών.  

Η υποχρέωση ένταξης στον ΟΑΕΕ ασφαλισμένων ή συνταξιούχων του ΟΓΑ (ν. 4387/2016) θα οδηγήσει πολλές μικρές επιχειρήσεις των απομακρυσμένων και απομονωμένων χωριών μας σε κλείσιμο. Έτσι, η Κυβέρνηση καταδικάζει σε περαιτέρω απομόνωση ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω γεωγραφικών, μορφολογικών και πληθυσμιακών ιδιαιτεροτήτων.

Είναι αναγκαίο να συνεχίσει να ισχύει η εξαίρεση από την υποχρέωση ένταξης στον ΟΑΕΕ σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων, ώστε να στηριχθούν έμπρακτα οι απομονωμένες περιοχές της περιφέρειας και να μην ερημώσουν άλλο τα χωριά μας».

 

mesaralive.gr  15 July, 2016 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα