Στη ΔΕΗ ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης

mesaralive.gr  23 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στη ΔΕΗ ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης

Στα πλαίσια των ενεργειών του Δήμου Γόρτυνας, για τον περιορισμό των δαπανών και την αύξηση των εσόδων, η Δημοτική αρχή επισκέφθηκε την ΔΕΗ, μετά από προγραμματισμένο ραντεβού που ορίστηκε χθες με πρωτοβουλία του Δημάρχου.

Η συνάντηση αυτή κρίθηκε αναγκαία βάση του ότι ο Δήμος Γόρτυνας καταβάλλει στην ΔΕΗ περίπου 1.500.000 € ετησίως.

Στα πλαίσια της συνάντησης  , ζητήθηκε από το Δήμαρχο να αποσταλεί στο Δήμο Γόρτυνας  ενημερωτικό έγγραφο ,το οποίο θα παρουσιάζει τα οικονομικά οφέλη του δήμου.
Τα θέματα που συζητήθηκαν και τα οποία αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Γόρτυνας ήταν τα παρακάτω :  «

-Η διασφάλιση των προϋποθέσεων χορήγησης έκπτωσης 15% στην αξία χρέωσης προμήθειας ρεύματος,σε μόνιμη και σταθερή βάση ως συνεπείς πελάτες .

-Η ένταξη στο τιμολόγιο χρέωσης με την επιπλέον δυνατότητα έκπτωσης '' Έκπτωση Όγκου'', η οποία θα υπολογίζεται σε κλίμακα από 2 έως 5 % , βάσει της ετήσιας συγκεντρωτικής κατανάλωσης.

-Τιμολόγιο χρέωσης για τις γεωτρήσεις ύδρευσης και άρδευσης, καθότι οι άδειες ανόρυξης κάποιων γεωτρήσεων είναι μικτές. Θα πρέπει να τηρηθεί η αναλογία 80-20 %

-Δεδομένου της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, έχουν σταλεί προσφορές στο Δήμο μας από άλλες εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, εν τούτοις, επειδή η συνεργασία μας έως τώρα ήταν ικανοποιητική, συνεχίζουμε με την ΔΕΗ ως πάροχο μας, εφόσον και εάν συνεχίσουν να πληρούνται οι οικονομικές προϋποθέσεις και ελαφρύνσεις, προς όφελος των πολιτών μας.

 

Μετά το πέρας της συνάντησης , της οποίας το αποτέλεσμα θεωρούμε  ικανοποιητικό, θα πρέπει να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την πραγμάτωση των λεγομένων.

Στην συνάντηση πέραν του δημάρχου παρευρέθηκαν και ο Πρόεδρος κ. Μπομποδάκης Στυλιανός καθώς και η Δημοτική Σύμβουλος Ανωγειανάκη - Νινιράκη Βαρβάρα».

 

mesaralive.gr  23 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ