Σταθερά πάνω από 7 ευρώ το ελαιόλαδο, όσο υπάρχει προϊόν θα ανεβαίνει η τιμή

agrotypos.gr  04 July, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Σταθερά πάνω από 7 ευρώ το ελαιόλαδο, όσο υπάρχει προϊόν θα ανεβαίνει η τιμή

Όσο υπάρχει ελαιόλαδο στις αποθήκες της χώρας μας τόσο θα αυξάνει η τιμή του.

Σε δημοπρασία πώλησης έξτρα παρθένου ελαιολάδου, εσοδείας 2022-2023 και οξύτητας 0,37%, προχώρησε η Ομάδα Παραγωγών Βακιώτες ΙΚΕ από το Ηράκλειο της Κρήτης, την Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023.

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Νικόλαος Λέριος, παραγωγός και υπεύθυνος εμπορίας ελαιολάδου της Ομάδας, «η τιμή που έκλεισε η συμφωνία ήταν στα 7,15 ευρώ το κιλό. Αφορούσε ποσότητα 38 τόνων. Υπάρχουν ακόμη λίγες ποσότητες ελαιολάδου στις αποθήκες μας».

Στο μεταξύ εμπορική συμφωνία, με τιμή 6,85 ευρώ το κιλό, με λακωνική εταιρεία έκλεισε πριν λίγες ημέρες ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Απιδέας στην Λακωνία αλλά για μικρές ποσότητες έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Το ελαιόλαδο το αγόρασε η εταιρεία Χελιώτη, όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο εκπρόσωπος του συνεταιρισμού κ. κ. Κώστας Κομινός.

Όπως τόνισε στον ΑγροΤύπο ο εκπρόσωπος του συνεταιρισμού: «οι ποσότητες που πωλήθηκαν ήταν μικρές γιατί οι παραγωγοί αναμένουν αύξηση των τιμών το επόμενο διάστημα. Πάντως ζήτηση υπάρχει και αναμένουμε σύντομα νέες προσφορές. Υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον και αναμένουμε τιμές από 7,4 έως 7,5 ευρώ το κιλό. Στον συνεταιρισμό έχουμε ακόμη ένα απόθεμα περίπου 100 τόνους.

Όσον αφορά την νέα παραγωγή αναμένεται με μια πρώτη εικόνα να είναι μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η δακοκτονία στην περιοχή μας».

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

agrotypos.gr  04 July, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα