Στα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαρας ο Λευτέρης Αυγενάκης

  23 April, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαρας ο Λευτέρης Αυγενάκης

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Στην ιστορική ημέρα για τη Μεσαρά, το Ηράκλειο και τον πολιτισμό μας, στα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς, όπου είχα τη χαρά να υποδεχτώ στη Μεσαρά την καλή φίλη, Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Mενδώνη, με την οποία συνεργαστήκαμε άψογα επί 4 χρόνια.

Το Μουσείο Μεσαράς είναι γεγονός, άνοιξε τις πόρτες του και είμαστε τόσο χαρούμενοι. Ως Μεσαρίτης ξέρω ότι ήταν όνειρο πολλών ετών, πολλών παραγόντων που οι περισσότεροι ήταν εκεί και όλοι μαζί μοιραζόμαστε μεγάλη συγκίνηση.
Μπράβο σε όλους όσους δούλεψαν για να φτάσουμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι προϊόν δουλειάς μονάχα της Κυβέρνησής μας, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε μια παραπάνω πίεση, επιδιώκοντας το αποτέλεσμα. Και σήμερα τα καταφέραμε να εγκαινιάσουμε το Μουσείο.

Πρόκειται για ένα όραμα δεκαετιών που έγινε πραγματικότητα και αναδεικνύει την πλούσια ιστορία της περιοχής και κυρίως της Αρχαίας Γόρτυνας, σε ένα αρχαιολογικό μουσείο με περισσότερα από 900 εκθέματα, το οποίο εκτείνεται σε 3,5 χιλιάδες τ.μ.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος και μαζί μας ήταν και οι Βουλευτές Ηρακλείου, Μάξιμος Σενετάκης της ΝΔ και Βασίλης Κεγκέρογλου του ΠΑΣΟΚ, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννης Κουράκης, η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ, Βαγγέλης Καρκανάκης, καθώς και πλήθος φορέων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού.

Προχωράμε μαζί!
Σταθερά, μπροστά!"

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

 

  23 April, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα