Σουπιές με μάραθο

argiro.gr  14 July, 2023 ΑΡΘΡΑ
Σουπιές με μάραθο

Υλικά 

Για τις σουπιές με μάραθο

400 γρ. σουπιές καθαρισμένες Pescanova
50 ml ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 ρίζα μάραθου (φινόκιο)
2 καρότα
40 ml λευκό ξηρό κρασί
250 γρ. μάραθο
500 γρ. σέσκουλα ή άλλα χόρτα εποχής
4 φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελάχιστο αλάτι
Λεμόνι στο σερβίρισμα

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και χόρτα.

Κόβουμε το φινόκιο στα 4, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το καρότο σε μικρά καρέ.

Μάραθο, σέσκουλα και φρέσκα κρεμμύδια αφού στραγγίσουν τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Για τις σουπιές με μάραθο

Βάζουμε 2 κ.σ. από το συνολικό ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το φινόκιο στο καυτό ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3-4’ να ροδίσουν τα κομμάτια ολόγυρα.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2’ -3’ να γυαλίσει.

Προσθέτουμε το καρότο κομμένο σε καρέ.

Προσθέτουμε τις σουπιές και σοτάρουμε 4-5’.

Προσθέτουμε το κρασί κι ανακατεύουμε τα υλικά.

Προσθέτουμε τον χοντροκομμένο μάραθο, τα σέσκουλα σε χοντρά κομμάτια και τα χοντροκομμένα φρέσκα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό ίσα που να μισοσκεπάσει τα υλικά.

Περίπου 1/2 φλ νερό ζεστό.

Προσθέτουμε πιπέρι κι ελάχιστο αλάτι.

Βάζουμε καπάκι και μαγειρεύουμε τις σουπιές με μάραθο σε χαμηλή φωτιά για 15 – 20’ περίπου να μαλακώσουν.

Στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τις σουπιές με μάραθο, με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Σβήνουμε το φαγητό κι αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένο για 5-10’.

Οι σουπιές με μάραθο σερβίρονται ζεστές σαν νηστίσιμο μεσημεριανό ή κρύες, σαν μεζές για τσίπουρο και σούμα.

 

argiro.gr  14 July, 2023 ΑΡΘΡΑ