Σεμινάριο Ψυχικής Ανθεκτικότητας Μαθητών στο Δ. Φαιστού

mesaralive.gr  27 September, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Σεμινάριο Ψυχικής Ανθεκτικότητας Μαθητών στο Δ. Φαιστού

Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο που θα υλοποιηθεί σε δύο Σαββατοκύριακα θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Φαιστού, με τον καθηγητή του Πανεπιστήμιου Κρήτης κ. Αναστάσιο Ματσόπουλο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/Βαθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φαιστού και σε γονείς και θα  υλοποιηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μοιρών, ενώ θα πραγματοποιηθεί και εκδήλωση για τους γονείς στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 30/9/2017 (10:00 - 18:00) και Κυριακή 1/10/2017 (10:00 - 16:00) Διήμερο σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς της 8ης Περιφέρειας.

Σάββατο 7/10/2017 (10:00 - 18:00) και Κυριακή 8/10/2017 (10:00 - 16:00) Διήμερο σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς της 8ης Περιφέρειας.

Σάββατο 7/10/2017 (16:30 - 18:30) Πολύκεντρο Μοιρών Ανοικτή εκδήλωση για τους γονείς.

Δηλώσεις συμμετοχής για εκπαιδευτικούς έως την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου. 

 

Η Σχολική Σύμβουλος 8ης Περιφέρειας ΠΕΝ Ηρακλείου

Δρ. Ειρήνη Μπαγιάτη

E-mail: ebagiati@ gmail.com Τηλέφωνο : 6936564225

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ

 

 

Η πρόταση του Δήμου ΦΑΙΣΤΟΥ

 

Ο Δήμος ΦΑΙΣΤΟΥ στο αριθμ. 7583/18-5-2017 έγγραφο με θέμα <<Πρόταση συνεργασίας για το πρόγραμμα ψυχικής ανθεκτικότητας μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης>> προς τον καθηγητή κ. Αναστάσιο Ματσόπουλο του Πανεπιστημίου Κρήτης αναφέρει ότι :

          Μετά από πρωτοβουλία της Σχολικής Συμβούλου της 8ης  Περιφέρειας Ηρακλείου ΔΡ. Ειρήνη Μπαγιάτη και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Φαιστού σε θέματα ψυχικής υγείας και ψυχικής ανθεκτικότητας, καταλήξαμε ότι ο Δήμος οφείλει να κινηθεί ώστε να υποστηρίξει το έργο των εκπαιδευτικών, γονέων και των ίδιων των παιδιών στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής και όχι μόνο κρίσης που περνά η πατρίδα μας.

Σε αυτό το πλαίσιο και γνωρίζοντας τη διεθνή σας παρουσία ως Πανεπιστημιακού Καθηγητή αλλά και σχολικού ψυχολόγου ειδικού σε θέματα ψυχικής υγείας και ανθεκτικότητας, θα θέλαμε να σας προτείνουμε μια συνεργασία με την μορφή σεμιναρίου σε εκπαιδευτικούς και γονείς του δήμου μας όπου θα μας βοηθήσετε, με την εμπειρία σας σε θέματα συμβουλευτικής και εφαρμογής προληπτικών προγραμμάτων σε θέματα ψυχικής υγείας και ανθεκτικότητας στα σχολεία μας για το τρέχον και ενδεχομένως το επόμενο σχολικό έτος (2017-2018).

Γνωρίζοντας ότι είστε υπεύθυνος της Μονάδας Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης μας ικανοποιεί περαιτέρω, ότι θα έχουμε μια ουσιαστική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και θα αξιολογήσουμε όλη την εμπειρία που εσείς και η ερευνητική σας ομάδα έχετε προσφέρει σε μαχόμενους εκπαιδευτικούς, σε γονείς και την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα.

Με δεδομένο την σημαντικότητα του θέματος, παρακαλώ να ενημερωθούν ενυπόγραφα όλοι οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου ΦΑΙΣΤΟΥ και κάθε σχολική μονάδα να εκπροσωπηθεί στο παραπάνω σεμινάριο.

Ο Αντιδήμαρχος                                               

ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

                                                          ΞΗΡΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                                    

 

mesaralive.gr  27 September, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα