Πώς θα ασχοληθεί το παιδί σας με την προσωπική του υγιεινή.

mesaralive.gr  25 June, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Πώς θα ασχοληθεί το παιδί σας με την προσωπική του υγιεινή.

Φωτο: helloladies.gr

Σε κάθε οικογένεια γίνονται καυγάδες, όταν το παιδί αρνείται να πλύνει τα χέρια του ή γκρινιάζει όταν πρέπει να κάνει το ίδιο με τα δόντια ή άλλα παρόμοια.

Υπάρχουν όμως τρόποι να το βοηθήστε να φροντίζει ευχάριστα την προσωπική του υγιεινή.

Όταν το παιδί βλέπει τους γονείς του να κάνουν τακτικά μπάνιο, να πλένουν τα χέρια τους τουλάχιστον πριν από κάθε γεύμα και τα δόντια πριν πέσουν για ύπνο και όταν ξυπνήσουν, σταδιακά θα λειτουργήσουν ως πρότυπο.

Αφού έχετε δώσει το καλό παράδειγμα, φροντίστε να εξηγήσετε στο παιδί τη σημασία της προσωπικής υγιεινής και να δείξετε προθυμία για βοήθεια στο βούρτσισμα των δοντιών και το πλύσιμο χεριών για να γίνουν πιο σχολαστικά.

Στις διαδικασίες που αφορούν την προσωπική υγιεινή του παιδιού, είναι λάθος να βοηθάτε με βιαστικές και νευρικές κινήσεις, αφού θα αντιληφθεί ότι δεν το κάνετε με όρεξη.

Κάποια μέρα που έχετε πάει μαζί του στο σούπερ μάρκετ, να το παροτρύνετε να διαλέξει μια οδοντόβουρτσα, ένα σαπούνι και μια πετσέτα της αρεσκείας του.

Όλα αυτά θα αυξήσουν κατακόρυφα τις πιθανότητες να δει σταδιακά με καλό μάτι την προσωπική υγιεινή.

Αναφορικά με το βούρτσισμα των δοντιών, μια καλή ιδέα είναι να εντάξετε στοιχεία παιχνιδιού δικής σας έμπνευσης στην όλη διαδικασία για να γίνει πιο ευχάριστη.

Πηγή: Mother.gr

 

mesaralive.gr  25 June, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα