Ψάχνουν λύσεις για το σχολικό κτήριο της Πόμπιας

mesaralive.gr  31 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Ψάχνουν λύσεις για το σχολικό κτήριο της Πόμπιας

φωτο:mesaralive.gr

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η συνάντηση – για την οποία είχε γράψει το mesaralive.gr- μεταξύ αντιπροσωπείας της Πόμπιας και του Δημάρχου κ. Γιώργου Αρμουτάκη.

Στην συνάντηση στην οποία  παρευρέθηκε η ΓΓ του Δήμου κ. Μαρία Σοφουλάκη, καθώς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Παιδείας ο οποίος είναι και Καθηγητής στην Πόμπια, κ. Γιάννης Ξηρουδάκης, συμμετείχαν από την πλευρά της αντιπροσωπείας της Πόμπιας: Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας  Πόμπιας κ. Γιώργος Φουστανάκης, οι Διευθύντριες Γυμνασίου και Λυκείου κ.κ. Ιωάννα Πατσιανωτάκη και Νίκη Λενακάκη αντίστοιχα, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και  εκπρόσωποι των μαθητών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έντονος ήταν ο προβληματισμός από τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς για το τι θα γίνει με το σχολείο και πως θα μπορέσουν τα παιδιά να κάνουν μάθημα μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Μάλιστα όλοι συμφώνησαν ότι η καίρια λύση είναι η ένταξη του κτηρίου στο ΕΣΠΑ, ωστόσο τονίστηκε ότι θα πρέπει να δοθούν και προσωρινές λύσεις μέχρι τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις.

Ο Δήμαρχος είπε σε καθηγητές, γονείς και μαθητές, ότι

 «Ο Περιφερειάρχης ενέκρινε κονδύλιο για μελέτες αποκατάστασης σε Λύκειο 36.816 ευρώ και Γυμνάσιο 21.500 ευρώ».

Πρόκειται σύμφωνα με τον δήμαρχο για εξειδικευμένες μελέτες που γίνονται από εξειδικευμένους μηχανικούς.

«Από την ώρα που εγκριθεί ο Προϋπολογισμός προχωρούμε στην ανάθεση.

Πρόκειται για μελέτες που γίνονται για να ενταχθεί το κτήριο στο νέο ΕΣΠΑ» είπε ο Δήμαρχος.

Όσον αφορά την ανησυχία των γονιών για το τι γίνεται τώρα, και πως θα λειτουργήσει το σχολείο φέτος,  κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις,  ενώ οι γονείς δήλωσαν διατεθειμένοι να βάλουν προσωπική εργασία προκειμένου να γίνουν  προσωρινές παρεμβάσεις, υπό τις υποδείξεις της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.

Από τον δήμαρχο και τον κ. Ξηρουδάκη αναφέρθηκε ότι μπορεί να δοθεί ένα ποσό από τη ΣΑΤΑ για τις προσωρινές αυτές παρεμβάσεις, ωστόσο θα πρέπει πρώτα να έρθει ο Προϋπολογισμός, ενώ η κ. Σοφουλάκη ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τεχνικά θέματα.

Από την πλευρά τους οι γονείς σημείωσαν ότι θα επισκεφθούν τον Περιφερειάρχη προκειμένου να ζητήσουν ένα κονδύλιο για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ώστε τα παιδιά να μπορούν να κάνουν μάθημα.

Αυτό που συμφωνήθηκε ήταν ότι σήμερα επρόκειτο να τοποθετηθούν από τους γονείς σκαλωσιές, για να επισκεφθεί το κτήριο στη συνέχεια ειδικός από το Δήμο καθώς και μηχανικοί και να γίνει προγραμματισμός για τις προσωρινές εργασίες που θα πρέπει να γίνουν ώστε τα παιδιά να φύγουν από το υπόγειο του κτηρίου όπου στοιβάζονται και να επιστρέψουν στις αίθουσες του δευτέρου ορόφου.

 

mesaralive.gr  31 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα