Πρόεδρος Mesara Cares: «Μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά για τα αδέσποτα»

  01 January, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Πρόεδρος Mesara Cares: «Μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά για τα αδέσποτα»

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την επιστολή της Προέδρου της φιλοζωικής οργάνωσης Mesara Cares.

Η κ. Ταμάρα Αιντ- Παυλιδης  με αφορμή δημοσιεύματα του mesaralive.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και (ΕΔΩ) γράφει στην επιστολή της:

Γεια σας! Είμαι η πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης Mesara Cares. Σας γράφω σχετικά με τη δημοσίευση που κάνατε προχθές για το σκυλάκι που βρήκανε χτυπημένο στη Γαλιά. Πολύ σωστά είπατε μπράβο στο κτηνίατρο και φυσικά στον άνθρωπο που το βρήκε. Αν όλοι φροντίζουμε τους ανθρώπους και τα ζώα που χρειάζονται τη βοήθεια μας, ο κόσμος μας θα αλλάξει προς το καλύτερο. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ, άλλα ξεκινάει εκεί που κάποιος βρίσκει ένα χτυπημένο σκυλάκι. Θα ήθελα να ενημερώσετε τους ανθρώπους για το τι έγινε με το σκυλάκι καθώς και τη διαδικασία που χρειάζεται για να γίνει καλά ένα ζωάκι. 

Το σκυλάκι αυτό το έφερε ένας κύριος προχθές στην οργάνωση μας Mesara Cares στις Μοίρες. Εγώ το πήρα στο σπίτι μου. Όπως γνωρίζετε, δεν υπάρχει κυνοκομείο για αδέσποτα ζώα στη Μεσαρά, με αποτέλεσμα οι εθελοντές να φιλοξενούν τα ζώα στα σπίτια τους. Όταν πήρα το σκυλί ήταν μέσα στα αίματα, βρεγμένο και με λάσπη, είχε ψύλλους και ήταν αναίσθητο. Την επόμενη μέρα έγινε η ακτινογραφία και η εξέταση αίματος (συμπεριλαμβανομένων τεστ Λεσμανιασης και Ερλιχιωσης) στην κλινική Παρασύρη στο Ηράκλειο. Τέτοιες εξετάσεις δεν γίνονται δυστυχώς στις Μοίρες. Πήγα με το δικό μου αυτοκίνητο επειδή η οργάνωση μας δεν διαθέτει άλλο τρόπο μεταφοράς ζώων, μόνο με τα προσωπικά μας αμάξια. Το σκυλί ήταν εξαιρετικά αφυδατωμένο και έλαβε σταγονόμετρο. Η ακτινογραφία δεν έδειξε κατάγματα. Ήταν αρνητικό για Leish και Erlich, αλλά η εξέταση αίματος έδειξε ιδιαίτερα αυξημένα επίπεδα λευκών αιμοσφαιρίων το οποίο υποδεικνύει φλεγμονή και τραύματα. Τώρα θα λάβει θεραπεία με αντιβίωση, κορτιζόνη και βιταμίνη Β12 για 5 μέρες, με παρακολούθηση από το κτηνίατρο την επόμενη εβδομάδα. Δεν μπορεί να περπατήσει ακόμα, αλλά τρώει λίγο, που είναι καλό σημάδι. Ο λογαριασμός στο κτηνίατρο ήταν 130 ευρώ. Η οργάνωση μας αποτελείται από εθελοντές και παίρνει χρήματα μόνο από τις δωρεές των πολιτών. Αυτό το μήνα η οργάνωση έχει κάνει ήδη μια στείρωση και μια θεραπεία για Λεσμανιαση σε αδέσποτα σκυλιά και αυτά κόστισαν 160 ευρώ. Δυστυχώς δεν έχουμε άλλα χρήματα για άλλες δαπάνες. Όσοι από εσάς θέλετε να υποστηρίξετε τη θεραπεία του σκύλου και να δωρίσετε χρήματα μπορείτε να το κάνετε στο κατάστημα Dreamworld Pet Shop στις Μοίρες η στο Τυμπάκι.  Μπορείτε επίσης να υποστηρίξετε αυτό το σκυλάκι και άλλα ζώα που διασώζουμε, αγοράζοντας το ημερολόγιο μας (επίσης διαθέσιμο στα καταστήματα Pet Shop και στο παζάρι στις Μοίρες). Το σκυλάκι θα δοθεί σε υιοθεσία μόλις αναρρώσει.

Θεωρώ σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος πως δουλεύει μια φιλοζωική οργάνωση. Εθελοντικά, αφαιρούμε εμείς το χρόνο μας από τις οικογένειες μας και προσπαθούμε να διορθώσουμε το λάθος του αλλονού, που εγκατέλειψε το ζώο του η που δεν το στείρωσε ή το χτύπησε με το αμάξι του και έφυγε. Ο καθένας από εμάς φιλοξενεί 2 ή περισσότερα αδέσποτα, ενώ έχουμε και τα δικά μας ζώα. Χρήματα μαζεύουμε με κουμπαράδες και εκδηλώσεις. Φυσικά τα αποτελέσματα της δουλειάς μας δεν φαίνονται ποτέ,  επειδή συνέχεια υπάρχουν καινούργια περιστατικά, καθημερινά ανεύθυνοι ιδιοκτήτες πετάνε τα ζώα τους στο δρόμο. Ωστόσο αν κάποιος παρ όλες αυτές τις δυσκολίες αγαπάει τα ζώα τόσο πολύ που θέλει να τα βοηθήσει, μπορεί να ενωθεί μαζί μας. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας για να βοηθάμε. Μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά για τα αδέσποτα. 

Με εκτίμηση 

Ταμάρα Αιντ- Παυλιδης 

Βιολόγος 

Πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης Mesara Cares.

 

  01 January, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα