«Πράσινο φως» για το Φράγμα του Πλατύ και τον αγωγό μεταφοράς

mesaralive.gr  14 July, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Πράσινο φως» για το Φράγμα του Πλατύ και τον αγωγό μεταφοράς

Φώτο: kritipoliskaihoria.gr

Ευχάριστα είναι τα νέα για ένα έργο πνοής για το Νότο της Κρήτης με το Νότιο Ρέθυμνο αλλά και τη Μεσαρά να το περιμένουν πως και πως.

Ο λόγος για το Φράγμα του Πλατύ ποταμού, για το οποίο ανάβει το «πράσινο φως» μετά από σημαντικές εγκρίσεις και αποφάσεις.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε μια σειρά από μελέτες που αφορούν τόσο το Φράγμα όσο και τον αγωγό μεταφοράς, καθώς επίσης και  τα τεύχη δημοπράτησης.  Όπως ενημερώνει  με δήλωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης «Μετά από όλες τις τελευταίες συστηματικές ενέργειες γίνεται γνωστό ότι υπεγράφη η απόφαση έγκρισης, μεταξύ άλλων και της οριστικής μελέτης για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την Κρήτη, δηλαδή για το Φράγμα στο Πλατύ.

 Συγκεκριμένα, έχουμε σήμερα  στα χέρια μας - μετά από πολυετή καθυστέρηση και με τις ευθύνες να βαραίνουν όσους σήμερα αρέσκονται «να μας κουνούν το δάχτυλο»- την έγκριση της γεωλογικής μελέτης, της οριστικής συγκοινωνιακής μελέτης, της οριστικής υδραυλικής μελέτης (φράγματος και αγωγού μεταφοράς), των τευχών δημοπράτησης και της μελέτης οικονομικής σκοπιμότητας που αφορούν την προμελέτη και την οριστική μελέτη φράγματος στο Πλατύ και την οριστική μελέτη αγωγού μεταφοράς νερού στη Μεσσαρά.

 Με την έγκριση ανοίγει και επίσημα το φως για το επόμενο βήμα, δηλαδή την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό σχήμα που θα εξασφαλίσει την υλοποίηση του. Η εντατικοποίηση πλέον των προσπαθειών είναι κρίσιμο ζητούμενο  - αντίστοιχο με το χρηματοδοτικό σχήμα στο έργο του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ηρακλείου.

Η ουσιαστική υπόθεση των υδάτινων πόρων και η υλοποίηση των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών έργων, τόσο του Νομού Ηρακλείου όσο και ολόκληρου του νησιού, είναι υπόθεση που αφορά όλους μας.

Είναι υπόθεση που αφορά το μέλλον των παιδιών μας».

 

mesaralive.gr  14 July, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ