Πολιτεία Τυμπακίου: Αποδυνάμωση της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου η μεταφορά των ανταποκριτών του ΟΓΑ

mesaralive.gr  17 January, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Πολιτεία Τυμπακίου: Αποδυνάμωση της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου η μεταφορά των ανταποκριτών του ΟΓΑ

Με ανακοίνωσή της η Πολιτεία Τυμπακίου χαρακτηρίζει τη μεταφορά των ανταποκριτών του ΟΓΑ ώς χτύπημα αποδυνάμωσης της Τοπικής Ενότητας Τυμπακίου

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Ακόμα ένα χτύπημα αποδυνάμωσης της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου η μεταφορά των ανταποκριτών του ΟΓΑ

Με θλίψη αλλά και με οργή πληροφορηθήκαμε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 ότι από 1η Ιανουαρίου η σιωπηρή παράταση όπου είχε δοθεί έληξε και πλέον νόμιμα πιστοποιητικά θεωρούνται μόνο όσα εκδίδονται από τις έδρες των Δήμων.

Ως αποτέλεσμα αυτής της κίνησης είναι η μετακίνηση στην έδρα του Δήμου Φαιστού των Δημοτικών Υπαλλήλων που βρίσκονταν στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου και εκτελούσαν και χρέη ανταποκριτών του ΟΓΑ για τους ντόπιους. Αυτό δυστυχώς έχει ως αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται για ακόμα μία φορά η πολυπληθέστερη αγροτική περιοχή του Δήμου. Πλέον οι αγρότες για να βγάλουν κάποιο έγγραφο θα πρέπει να απευθύνονται στο ΚΕΠ ή να πηγαίνουν στην έδρα του Δήμου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μετακίνηση τους και ειδικά για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Είμαστε σύμφωνοι και στηρίζουμε την άποψη των φορέων του Τυμπακίου ότι παρόλο που το  δημοτολόγιο προβλέπεται να είναι στην πρωτεύουσα του Δήμου οι υπάλληλοι πρέπει να παραμείνουν στο Τυμπάκι. Ο ΟΓΑ αφορά τους αγρότες και πρέπει να μείνει στο Τυμπάκι που είναι η πολυπληθέστερη αγροτική περιοχή του Δήμου, και μαζί με τον ΟΓΑ και οι δύο υπάλληλοι που έχουν την ευθύνη της εξυπηρέτησης των αγροτών.

Η ενεργεία αυτή καταδεικνύει για ακόμα μια φορά τον άμεσο κίνδυνο που ελλοχεύει ώστε να κλείσει τελειωτικά το Δημοτικό Κατάστημα στο Τυμπάκι και αποδεικνύει περίτρανα ακόμα μία αδυναμία του Καλλικράτη και την επιτακτική ανάγκη αλλαγής του και επανίδρυσής του Δήμου Τυμπακίου.

Η συνεχής μεταφορά δομών, υπηρεσιών και ανθρωπίνου δυναμικού από τον πρώην Δήμο Τυμπακίου στην έδρα του Δήμου Φαιστού, σε συνδυασμό με την παντελή ανυπαρξία οργάνωσης, σχεδιασμού, προγραμματισμού και συντονισμού μεταξύ των διαφόρων υπηρεσιών, έχουν ως καθημερινό και ορατό αποτέλεσμα τη ραγδαία μείωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων και η ζωή αυτών να γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο δύσκολη.

Με την ένταξη του Τυμπακίου στον Καλλικρατικό Δήμο Φαιστού, ο οποίος προέκυψε με την συνένωση των πρώην καποδιστριακών δήμων και με δεδομένα, αφενός τις διαφορετικές ανάγκες  λόγω της ιδιομορφίας του τρόπου ζωής  μεταξύ των κατοίκων του νέου Καλλικρατικού Δήμου Φαιστού, αφετέρου τα διαχρονικώς αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα των πρώην καποδιστριακών δήμων Τυμπακίου και Μοιρών, καθώς επίσης και την αριθμητική πλειοψηφία των ψηφοφόρων των πολεοδομικών συγκροτημάτων του συμπλέγματος Μοιρών - Ζαρού, η εκπροσώπηση του Τυμπακίου στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τη καθημερινότητα των κατοίκων του είναι και θα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη και αναποτελεσματική.

Για όλους λοιπόν αυτούς τους λόγους και προκειμένου το Τυμπάκι και  τα γύρω χωριά και οικισμοί που πάντα αποτελούσαν ένα Δήμο, να ξαναβρούν τη θέση που τους αξίζει είναι επιτακτική η επανασύσταση του Ιστορικού και Μαρτυρικού Δήμου Τυμπακίου.

    

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ

ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

 

mesaralive.gr  17 January, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα