Ποιο μέρος της Ελλάδας είναι το πιο ήρεμο στον κόσμο;

https://www.clickatlife.gr/  07 March, 2024 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Ποιο μέρος της Ελλάδας είναι το πιο ήρεμο στον κόσμο;

Τα ταξίδια ξεκούρασης και επαναφοράς αποτελούν αυξανόμενη τάση τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και οι ειδικοί της SkyParkSecure έκαναν την έρευνά τους και μας αποκαλύπτουν τους προορισμούς που συνδέονται με γαλήνη και ησυχία, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην κορυφή.

Ο Μάρτιος είναι μια καλή στιγμή για πολλούς να αρχίσουν να προγραμματίζουν τα επόμενά τους ταξίδια και τις καλοκαιρινές τους διακοπές, με τις αναζητήσεις για τους «κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς 2024» να έχουν αυξηθεί κατά 90% την τελευταία εβδομάδα. Μαζί με την περιπέτεια, ωστόσο, φαίνεται να ανεβαίνουν και τα πιο ήσυχα ταξίδια, τα ταξίδια με στόχο την επαναφορά και την ξεκούραση σε γαλήνιους προιρισμούς που ξεκουράζουν σώμα και πνεύμα.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, οι ταξιδιωτικοί εμπειρογνώμονες της SkyParkSecure έχουν καταγράψει τους καλύτερους προορισμούς για ένα ήρεμο διάλειμμα σε όλο τον κόσμο. Εξετάζοντας παράγοντες από την χαμηλότερη ατμοσφαιρική ρύπανση έως τον αριθμό των σπα και τις δυνατότητες περιήγησης στη φύση, οι ειδικοί καθόρισαν τους καλύτερους προορισμούς για μια ήρεμη απόδραση φέτος.

Το νούμερο ένα σημείο στον κόσμο, λοιπόν, που αποδεικνύεται ότι είναι το πιο γαλήνιο στον κόσμο για το 2024 είναι η Κρήτη.

Οι 15 πιο ήρεμοι προορισμοί παγκοσμίως:

Τοποθεσία - Αριθμός σπα -  Αρ. περιηγήσεων στη φύση- Αρ. κολπίσκων -Αρ. Ξενοδοχείων με γιόγκα -Βαθμολογία ατμοσφαιρικής ρύπανσης     

Κρήτη, Ελλάδα - 112 - 237 - 12 -115 - 28.12

Πουκέτ, Ταιλάνδη - 499 -345 -5 - 74 - 29.46

Ντουμπάι, ΗΑΕ - 467 - 1812 - 6 - 45 - 50.07

Μαρακές, Μαρόκο - 239 - 2043 - 2 - 55 - 79.51

Τόκιο, Ιαπωνία - 1355 -  82 - 38 - 6 - 36.9

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο - 774 - 76 - 15 - 17 - 62.9

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη - 851 - 142 - 6 - 25 - 73.92

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία - 297 - 170 - 7 - 18 - 62.61

Playa Del Carmen, Μεξικό - 121 - 308 - 2 - 38 - 2.224

Ανόι, Βιετνάμ - 474 -1244 - 7 - 19 - 2.087

Παρίσι, Γαλλία - 959 - 61 - 10 - 15 - 2.022

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ - 915 - 114 - 7 - 7 - 1.93

Κανκούν, Μεξικό - 87 - 662 - 0 - 18 - 0 - 1.816

Βαρκελώνη, Ισπανία - 595 - 160 - 1 - 14 - 1.762

Lanzarote, Ισπανία  - 41 - 41 - 7 - 26 - 1.627

Η Κρήτη, έρχεται στην πρώτη θέση με τον μεγαλύτερο αριθμό ξενοδοχείων με εγκαταστάσεις γιόγκα, συνολικά 115 και ως το ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να ζήσουν μια ήρεμη εμπειρία γιόγκα στη λιακάδα φέτος. Η Κρήτη έχει επίσης το χαμηλότερο ποσοστό ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε όλες τις τοποθεσίες, με βαθμολογία 28,12.

Η Ταϊλάνδη καταλαμβάνει 2 θέσεις στον πίνακα κατάταξης με τις πιο ήρεμες τοποθεσίες. Το Πουκέτ της Ταϊλάνδης καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, με το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό ξενοδοχείων με εγκαταστάσεις γιόγκα σε 74 και το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό ατμοσφαιρικής ρύπανσης με βαθμολογία 29,46. Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ βρίσκεται επίσης στον πίνακα κατάταξης στην 7η θέση. Η Μπανγκόκ διαθέτει μεγάλο αριθμό σπα για να επισκεφθείτε (851 συνολικά). Αν, λοιπόν, ψάχνετε για ένα χαλαρωτικό διάλειμμα στις διακοπές σας με μια ή δύο θεραπείες, τότε η Μπανγκόκ σίγουρα πρέπει να μπει στην ατζέντα.

Το Λονδίνο κατέλαβε την 6η θέση και η Νέα Υόρκη την 12η θέση. Αυτές οι πόλεις μπορεί να μην είναι πρώτες στη λίστα σας όταν πρόκειται για ηρεμία, αλλά και οι δύο διαθέτουν πάνω από 700 σπα και πολλές ευκαιρίες για να βγείτε έξω και να εξερευνήσετε τη φύση, οπότε είναι η τέλεια επιλογή αν ψάχνετε για έναν συνδυασμό περιπέτειας και ηρεμίας.

Μεθοδολογία
*Google Trends 30/01/2024
Αυτό το σύνολο δεδομένων κατατάσσει 40 τοποθεσίες, με βάση το πόσο καλές είναι για να προσφέρουν μια χαλαρωτική και ειρηνική απόδραση. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήθηκαν 9 διαφορετικοί παράγοντες. Αφού συλλέχθηκαν τα δεδομένα για τους παράγοντες, οι παράγοντες κανονικοποιήθηκαν, ώστε να δοθεί σε κάθε παράγοντα μια βαθμολογία μεταξύ 0 και 1. Εάν δεν υπήρχαν διαθέσιμα δεδομένα, δόθηκε βαθμολογία 0. Οι κανονικοποιημένες τιμές αθροίστηκαν στη συνέχεια για να δοθεί σε κάθε τοποθεσία συνολική βαθμολογία 9. Οι τοποθεσίες κατατάχθηκαν από την υψηλότερη προς τη χαμηλότερη, με βάση τη συνολική βαθμολογία τους. 

Οι παράγοντες που χρησιμοποιήθηκαν είναι οι ακόλουθοι:

● Αριθμός ιαματικών λουτρών - Ο αριθμός των ιαματικών λουτρών που αναφέρονται στις κατηγορίες "Spa" & "Thermal Spa" στο TripAdvisor.

● Αριθμός χώρων Yoga & Pilates - Ο αριθμός των χώρων που αναφέρονται στην κατηγορία "Yoga & Pilates" στο TripAdvisor.

● Number of Nature & Wildlife Tours - Ο αριθμός των εκδρομών που αναφέρονται στην κατηγορία 'Nature & Wildlife tours' στο TripAdvisor.

● Αριθμός παραλιών - Ο αριθμός των παραλιών που αναφέρονται στο TripAdvisor.

● Αριθμός λιμνών/άλλων υδάτινων σωμάτων - Ο αριθμός των λιμνών/άλλων υδάτινων σωμάτων που παρατίθενται στην κατηγορία 'Σώματα νερού' στο TripAdvisor.

● Αριθμός ξενοδοχείων με εγκαταστάσεις γιόγκα - Ο αριθμός των ξενοδοχείων που διαθέτουν την υπηρεσία "Μαθήματα γιόγκα" στο TripAdvisor.

● Αριθμός ξενοδοχείων με σπα - Ο αριθμός των ξενοδοχείων που διαθέτουν την παροχή 'Spa' στο TripAdvisor.

● Αριθμός ξενοδοχείων με πισίνα - Ο αριθμός των ξενοδοχείων που διαθέτουν την παροχή 'Πισίνα' στο TripAdvisor.

● Ατμοσφαιρική ρύπανση - Η ποσότητα ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε κάθε πόλη, όπως αναφέρεται στο Numbeo.

Οι παράγοντες αναπροσαρμόστηκαν ως εξής:

● Αριθμός ιαματικών λουτρών - Οι υψηλές τιμές λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία. Οι χαμηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία.

● Αριθμός χώρων γιόγκα και πιλάτες - Οι υψηλές τιμές λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία. Οι χαμηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία.

● Αριθμός εκδρομών στη φύση και την άγρια φύση - Οι υψηλές τιμές λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία. Οι χαμηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία.

● Αριθμός παραλιών - Οι υψηλές τιμές λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία. Οι χαμηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία.

● Αριθμός λιμνών/άλλων υδάτινων σωμάτων - Οι υψηλές τιμές λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία. Οι χαμηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία.

● Αριθμός ξενοδοχείων με εγκαταστάσεις γιόγκα - Οι υψηλές τιμές λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία. Οι χαμηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία.

● Αριθμός ξενοδοχείων με σπα - Οι υψηλές τιμές λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία. Οι χαμηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία.

● Αριθμός ξενοδοχείων με πισίνα - Οι υψηλές τιμές λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία. Οι χαμηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία.

● Ατμοσφαιρική ρύπανση - Οι υψηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία. Οι χαμηλές τιμές λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία.

Όλα τα δεδομένα είναι σωστά από τις 08/01/24. Τα δεδομένα κατάταξης που εμφανίζονται είναι μια σύνθεση πολλαπλών πηγών δεδομένων και ενδέχεται να μην είναι αντιπροσωπευτικά της πραγματικής ζωής. Όλα τα δεδομένα είναι ακριβή σε σχέση με τις πηγές που παρέχονται.

Σχετικά με την SkyParkSecure
Η SkyParkSecure είναι ένας εθνικός διανομέας χώρων στάθμευσης αεροδρομίων που προσφέρει τις καλύτερες προσφορές για τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου. Η SkyParkSecure αποτελεί μέρος του παγκόσμιου δικτύου εμπορικών σημάτων της CAVU. Η CAVU, που ιδρύθηκε από την MAG και υποστηρίζεται από πάνω από 80 χρόνια εμπειρίας στις αερομεταφορές, προσπαθεί να φέρει επανάσταση στα ταξίδια στα αεροδρόμια.

 

https://www.clickatlife.gr/  07 March, 2024 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα