Παράλληλες οι υποθέσεις χασίς που ξετρύπωσε το λαγωνικό στο Τυμπάκι

neakriti.gr  05 March, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Παράλληλες οι υποθέσεις χασίς που ξετρύπωσε το λαγωνικό στο Τυμπάκι

Συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης άνω των 2,5 κιλών εντόπισαν τα στελέχη του Λιμενικού κατά τη διάρκεια δύο παράλληλων επιχειρήσεων που στήθηκαν προχθές Κυριακή, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, όπου συνελήφθησαν έξι άτομα. Πρόκειται για τέσσερις υπηκόους Πακιστάν κι έναν Αφγανό ηλικίας 29, 32, 23, 32 και 44 ετών, καθώς και μία 48χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία. 
Πρώτη χρονικά έλαβε χώρα η “έφοδος” σε σπίτι στο Τυμπάκι, όπου διαμένουν μαζί οι πέντε αλλοδαποί που συνελήφθησαν. Λίγο αργότερα, πραγματοποιήθηκε δεύτερη επιχείρηση σε άλλη περιοχή του δήμου Φαιστού, κατά την οποία συνελήφθη η 48χρονη γυναίκα. Κοινός “παρονομαστής” σε αμφότερες τις περιπτώσεις; Ο αστυνομικός σκύλος Κ-9 ονόματι “Μασκ”, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στον εντοπισμό των ναρκωτικών και στις δύο περιπτώσεις. 
Επισημαίνεται ότι τόσο οι πέντε συγκάτοικοι, όσο και η 48χρονη Βουλγάρα αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες. Και οι έξι κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία από την ανακρίτρια και θα απολογηθούν αύριο Τετάρτη. Σημειώνεται ότι μέχρι χθες οι Αρχές αναζητούσαν τον 36χρονο σύντροφο της 48χρονης, ο οποίος παρέμενε άφαντος. 
Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, μετά από «αξιοποίηση πληροφοριών», πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου έλεγχος στο σπίτι των πέντε αλλοδαπών στο Τυμπάκι Ηρακλείου. Στην αυλή της εν λόγω οικίας εντοπίστηκαν - και κατασχέθηκαν - «14 ανισοβαρείς συσκευασίες ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 1.267,2 γρ., καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά». 
Επίσης, στην κατοχή ενός εκ των 5 (πρόκειται για έναν 29χρονο) βρέθηκαν ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι και ένα πλαστό δελτίο αιτούντα άσυλου, ενώ στην κατοχή έτερου συλληφθέντα (ηλικίας 44 ετών), «ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, βρέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 2,8 γρ.». 

Χειροπέδες και σε 48χρονη 

Το ίδιο πρωί, τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου έμελλε να περάσουν χειροπέδες και στη 48χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία. Οι Αρχές - με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου - έκαναν έλεγχο στο σπίτι όπου διαμένει η 48χρονη με έναν 36χρονο από το Πακιστάν, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς. 
Επισημαίνεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση το χασίς που βρέθηκε ήταν κρυμμένο σε φρεάτιο, αλλά και σε ρίζα δέντρου απέναντι από τη συγκεκριμένη οικία! Στην εν λόγω περίπτωση κατασχέθηκαν άλλα 1.490 γραμμάρια χασίς. 
«Σε φρεάτιο ακριβώς έξω από την οικία βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες οχτώ (08) ανισοβαρείς συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους διακοσίων δώδεκα (212) γραμμαρίων, καθώς και μία (01) ηλεκτρονική ζυγαριά. Επιπλέον βρέθηκε μία (01) μαύρη σακούλα με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 1.279,6 γρ. επιμελώς κρυμμένη στη ρίζα δέντρου ακριβώς έναντι της οικίας, ενώ εντός αυτής εντοπίστηκαν δύο (02) σκεύη με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης μη δυνάμενα να ζυγιστούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αρμοδίως. 
Οι συνολικά έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες Δευτέρα σιδηροδέσμιοι στα Δικαστήρια Ηρακλείου. Οι κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας. Ο τελευταίος άσκησε σε βάρος των πέντε ανδρών αλλά και της 48χρονης γυναίκας ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Κατόπιν και οι έξι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια Ηρακλείου να απολογηθούν. Όλοι τους έλαβαν προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο Τετάρτη. Μέχρι τότε θα κρατούνται. 

 

neakriti.gr  05 March, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα