Ολυμπιακοί Αγωνες: Βούλιαξαν για δεύτερη την Ουγγαρια και πάνε φουλ για το χρυσό!!

  06 August, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Ολυμπιακοί Αγωνες: Βούλιαξαν για δεύτερη την Ουγγαρια και πάνε φουλ για το χρυσό!!

Στο μεγαλύτερο ματς της ιστορίας της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Εθνική πόλο πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση. Η Ελλάδα διέλυσε με 9-6 τη θρυλική Ουγγαρία στον ημιτελικό του τουρνουά και έκλεισε θέση στον μεγάλο τελικό, όπου θα παίξει για το χρυσό μετάλλιο. Ήδη πάντως το μετάλλιο, το πρώτο στην ιστορία της εθνικής πόλο ανδρών (έχει κατακτήσει ασημένιο η Εθνική πόλο γυναικών το 2004), είναι εξασφαλισμένο έπειτα από 16 παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πιο επιτυχημένη ελληνική Ολυμπιακή ομάδα στην ιστορία του αθλητισμού της χώρας με συνεχείς παρουσίες από το 1980 φτάνει εκεί όπου προσπαθούσε να σκαρφαλώσει επί δεκαετίες. Και στον τελικό της Κυριακής (8/8, 10.30) θα κυνηγήσει το όνειρο του χρυσού μεταλλίου απέναντι σε μια εκ των Ισπανίας ή Σερβίας.

Αήττητη στον τελική η Εθνική πόλο

Η φοβερή και τρομερή ομάδα του Θοδωρή Βλάχου συνέχισε ακάθεκτη την αήττητη και άκρως εντυπωσιακή πορεία της στο Τόκιο. Η Εθνική ομάδα μπήκε στην πισίνα με τη φόρα που είχε απ' όλα τα προηγούμενα παιχνίδια και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με Αργυρόπουλο και Γκιουβέτση (2-0) κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο 2-1. Στο δεύτερο οκτάλεπτο η άμυνα της Εθνικής ήταν καταπληκτική και συγκράτησε τις επιθέσεις της Ουγγαρίας, ενώ το γκολ του Αργυρόπουλου έφερε την Ελλάδα στο +2 (3-1) προτού κλείσει το ημίχρονο στο 3-2.

Ωστόσο με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, οι Ούγγροι σκόραραν με τον Παστόρ κι ισοφάρισαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι (3-3). Και πάλι όμως ο τρομερός Αργυρόπουλος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα σκοράροντας για τρίτη φορά στο παιχνίδι για το 4-3. Αμεσα η Ουγγαρία ισοφάρισε (4-4) αλλά ο Αργυρόπουλος εκτέλεσε με καταπληκτικό τρόπο για το 5-4.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο η Ουγγαρία ισοφάρισε (5-5) αλλά με το πρώτο γκολ του Φουντούλη στο ματς η Ελλάδα βρέθηκε και πάλι στο +1 (6-5) και λίγο αργότερα στο 7-5 με το παρθενικό τέρμα του Βλαχόπουλου στο ματς. Ο έμπειρος Βάργκα έφερε και πάλι την Ουγγαρία σε διαφορά ενός γκολ (7-6) αλλά ο Γκιουβέτσης σκόραρε για δεύτερη φορά γράφοντας το 8-6 και έπειτα από μια εξαιρετική άμυνα στους Ούγγρους, ο Σκουμπάκης με εξαιρετικό μακρινό σουτ έδωσε προβάδισμα τριών γκολ στην Ελλάδα (9-6).

Τα οχτάλεπτα: 2-1, 1-1, 2-2, 4-2

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς , Σκουμπάκης 1, Καπότσης , Φουντούλης 1, Παπαναστασίου , Δερβίσης, Αργυρόπουλος 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 2, Βλαχόπουλος 1.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μαρτζ): Νάγκι, Ανγκιάλ , Μάνχερτζ 2 , Ζάλανκι 1, Βάμος 1, Χοζνιάσκι, Πάστζορ 1, Γιάνσικ, Έρντελι , Βάργκα 1, Μεζέι, Χαράι.

 

  06 August, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα