Oι δημοι της Μεσαρας που ελέγχονται για παράνομες μεταδημοτεύσεις

patris.gr  18 April, 2024 ΑΡΘΡΑ
Oι δημοι της Μεσαρας που ελέγχονται για παράνομες μεταδημοτεύσεις

Την ίδια ώρα που η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει ζητήσει την πειθαρχική δίωξη αντιδημάρχου της Κρήτης για την έκδοση παράνομων αποφάσεων μεταδημότευσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Patris.gr, προχωρά έλεγχος σε δεύτερο επίπεδο σε άλλους 10 Δήμους του νησιού από τους οποίους έχουν ζητηθεί αναλυτικότερα στοιχεία σε σχέση με τη διαδικασία των μεταδημοτεύσεων προκειμένου να εξεταστούν.

Πρόκειται για τους Δήμους Οροπεδίου Λασιθίου, Ιεράπετρας, Γόρτυνας, Φαιστού, Βιάννου, Αγίου Βασιλείου, Ανωγείων,  Σφακίων, Πλατανιά, Αποκόρωνα.

Όπως προκύπτει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, είχε ζητήσει από τον Ιανουάριο από το σύνολο των Δήμων της Κρήτης, να καταθέσουν όλα τα παραστατικά στοιχεία των μεταδημοτεύσεων. Στο αίτημα αυτό ανταποκρίθηκαν όλοι οι Δήμοι, ωστόσο η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία από τους 10 παραπάνω Δήμους, προκειμένου να διευκρινιστούν ερωτηματικά που μένει να απαντηθούν και να δοθούν διευκρινίσεις.

Στο μεταξύ αναμένονται οι επόμενες κινήσεις μετά το αίτημα της  Εθνικής Αρχής Διαφάνειας η οποία ζητά την πειθαρχική δίωξη αντιδημάρχου Δήμου της Κρήτης, για την έκδοση παράνομων αποφάσεων μεταδημότευσης και βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας.

Με βάση τα στοιχεία της Εθνικής Αρχής,  μετά τον έλεγχο που αφορούσε το χρονικό διάστημα από  01.01.2023 έως 31.07.2023, ζητήθηκε η εκκίνηση της πειθαρχικής δίωξης κατά του Αντιδημάρχου, καθώς και η ανάκληση τριακόσιων εξήντα επτά (367) αποφάσεων μεταδημότευσης  και τριακοσίων πέντε (305) βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας ως μη σύννομες. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ήταν παραμονές των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου του 2023!

 

patris.gr  18 April, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα