Ο λόγος στην τοπική κοινωνία  για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας

mesaralive.gr  03 August, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ο λόγος στην τοπική κοινωνία  για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας

Τον λόγο στην τοπική κοινωνία δίνει η επιτροπή φορέων και πολιτών που δημιουργήθηκε για την στήριξη του Κέντρου Υγείας Μοιρών και των Περιφερειακών του Ιατρείων, και καλεί τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της η επιτροπή φορέων καλεί τους κατοίκους της Μεσαράς, να προσθέσουν τις δικές τους μαρτυρίες, παράπονα ή καταγγελίες, όσον αφορά τις ελλείψεις που έχουν διαπιστώσει ή τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας.  Και επειδή η τοπική κοινωνία είναι εκείνη που ζει από «πρώτο χέρι» και η υγεία είναι υπόθεσή όλων μας, η ανταπόκριση στο κάλεσμα της επιτροπής θεωρείται αναγκαία και επιβεβλημένη για να προχωρήσει η διεκδίκηση για καλύτερες υπηρεσίες υγείας στη Μεσαρά και τους κατοίκους της. Μη διστάσετε να τηλεφωνήσετε στο 694 531 3523, ή να στείλετε τις διαπιστώσεις σας στο E-mail: [email protected] . Στόχος είναι όλα τα προβλήματα να φτάσουν μέχρι και το γραφείο του Υπουργού.

Στο κάλεσμα της επιτροπής αναφέρεται

«Με στόχο την καταγραφή και την προβολή των προβλημάτων στο χώρο της υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς, την εξεύρεση λύσεων και την ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας, συστάθηκε και ξεκίνησε τη δράση της η Επιτροπή Υγείας Φορέων - Πολιτών της Μεσσαράς για το Κέντρο Υγείας. Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα παρατηρείται συστηματική αδυναμία να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες περίθαλψης του ντόπιου πληθυσμού, των υπερηλίκων, των αγροτών και των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών από το Κέντρο Υγείας Μοιρών και τα περιφερειακά ιατρεία. Το ολοένα μειούμενο  ιατρικό ,νοσηλευτικό  και λοιπό προσωπικό που υπηρετεί στο ήδη υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας, καθώς επίσης και η έλλειψη  υποστηρικτικού εξοπλισμού είναι σοβαρός παράγοντας που οδηγεί στην παραμέληση της προστασίας της υγείας του πληθυσμού του τόπου μας.  Το έργο της Επιτροπής έχει ήδη ξεκινήσει με τη συλλογή όλων των απαραίτητων σχετικών στοιχείων και δικαιολογητικών που περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας στη Μεσσαρά. Επόμενο βήμα μας, η με κάθε πρόσφορο μέσο αναφορά των προβλημάτων στο Υπουργείο Υγείας και στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, η δυναμική διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών Πρωτοβάθμιας περίθαλψης και η  ανάδειξη των υπευθύνων για τα κακώς κείμενα.  Στο πλαίσιο της διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία, η Επιτροπή Υγείας Φορέων - Πολιτών της Μεσσαράς για το Κέντρο Υγείας, σας καλεί να καταθέσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε και τις ανάγκες και ελλείψεις που διαπιστώσατε κατά την παροχή υγειονομικής περίθαλψης τόσο από το Κέντρο Υγείας, όσο και από τα Περιφερειακά Ιατρεία της ευρύτερης περιοχής μας. Άλλωστε, η υγεία είναι υπόθεση όλων μας..!

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 694 531 3523

E-mail: [email protected] 

H Επιτροπή Υγείας Φορέων - Πολιτών της

Μεσσαράς για το Κέντρο Υγείας».

 

mesaralive.gr  03 August, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα