O Δήμος Φαιστού ευχαριστεί για την εκδήλωση αποκαλυπτηρίων στο Ζαρό

mesaralive.gr  13 September, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
O Δήμος Φαιστού ευχαριστεί για την εκδήλωση αποκαλυπτηρίων στο Ζαρό

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της Προτομής του πεσόντα στην Κύπρο Ήρωα Ανθυπασπιστή Καταδρομών Κων/νου Οικονομάκη στο Ζαρό.

Η Προτομή του Ήρωα, η οποία κατασκευάστηκε 43 χρόνια μετά το θάνατο του, με την ευγενική χορηγία του Συλλόγου <<ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΄74>>, βρίσκεται στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων της Δ.Κ. Ζαρού.

    Το πρωί της Κυριακής εψάλλει Αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ι. Ναό  Αγ. Γεωργίου Ζαρού, ιερουργούντος του   Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακαρίου και πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο για τον Πεσόντα Ήρωα.

      Στη συνέχεια, σχηματίσθηκε πομπή από τον Ιερό Ναό προς τον χώρο του Ηρώου Πεσόντων, όπου ακολούθησε η τελετή των αποκαλυπτηρίων, παρουσία πλήθους κόσμου, στην οποία  έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος Δ. Φαιστού κος Γ. Αρμουτάκης, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δ.Σ. Φαιστού, ο Πρόεδρος κος Γ. Φυλακτάκης και τα μέλη της Δ.Κ. Ζαρού, οι βουλευτές κος Σ. Βαρδάκης και Μ. Συντυχάκης, Ο Αντιπεριφερειάρχης κος Ε. Κουκιαδάκης, ο Διοικητής της ΣΕΑΠ και Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου Ταξίαρχος Κ. Λιόντος, ο Διοικητής της Αεροπορικής Βάσης Τυμπακίου  Σμήναρχος Ιπτάμενος Κ. Καραπουλάκης, Ο Δήμαρχος Γόρτυνας κος Ν. Σχοιναράκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Γ. Ματαλλιωτάκης, εκπρόσωποι του Βουλευτή Ηρακλείου της Ν.Δ. κου Λ. Αυγενάκη και του ευρωβουλευτή κου Μ. Κεφαλογιάννη, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Αξιωματικοί εν αποστρατεία του Συλλόγου <<ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΄74>>, εκπρόσωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Εκπρόσωποι Τοπικών Συμβουλίων, Συλλόγων, Οργανισμών και Αντιστασιακών Οργανώσεων.   

    Ομιλίες πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος κ. Αρμουτάκης και ο Πρόεδρος του Πολεμικού Συλλόγου  <<ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΄74>> κος Π. Αφάλης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ζαρού κος Φυλακτάκης και η ανιψιά του Ήρωα κα. Κριτσωτάκη Σοφία.

      Ο Δήμος Φαιστού ευχαριστεί θερμά τον δωρητή της Προτομής, Σύλλογο <<ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74΄>>, τους Φορείς του Ζαρού, καθώς και όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση της εκδήλωσης. 

 

mesaralive.gr  13 September, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα