Ντολμαδάκια με εύκολη σάλτσα ντομάτας και ούζου

olivemagazine.gr  07 April, 2022 ΑΡΘΡΑ
Ντολμαδάκια με εύκολη σάλτσα ντομάτας και ούζου

Υλικά

4 κονσέρβες ντολμαδάκια γιαλαντζί

Για τη σάλτσα ντομάτας:

500 γρ. σάλτσα ντομάτας από τριμμένες ντομάτες

1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ

1 σκελίδα σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες

50 ml ούζο

40 ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι

Για το σερβίρισμα:

κουκουνάρι, καβουρδισμένο

1 κουτ. σούπας άνηθο

Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί είναι η γεύση της Σαρακοστής και με την  αρωματική σάλτσα ούζου με σταφίδες θα απογειωθούν πραγματικά.

Διαδικασία
Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε ελάχιστα. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, αλάτι και πιπέρι
συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1’.

Βήμα 2

Τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια με τη σάλτσα, το κουκουνάρι και τον άνηθο.

Tips

Στη σάλτσα ντομάτας μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο κύμινο.

 

olivemagazine.gr  07 April, 2022 ΑΡΘΡΑ