«Ναυπηγείται» το Χριστουγεννιάτικο Καράβι στο Δήμο Φαιστού

mesaralive.gr  30 November, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Ναυπηγείται» το Χριστουγεννιάτικο Καράβι στο Δήμο Φαιστού

Φωτο: mesaralive.gr

Η πενία τέχνας κατεργάζεται λέμε όταν η ευρηματικότητα και οι έξυπνες λύσεις είναι το δημιουργικό αντίβαρο στις δυσκολίες και στην ανεπάρκεια των μέσων και όπως φαίνεται το σοφό ρητό «ταιριάζει γάντι» στον χριστουγεννιάτικο στολισμό που επέλεξε να κάνει ο Δήμος Φαιστού στην έδρα του στις Μοίρες.

Γιατί μπορεί πολλά να ειπώθηκαν για το Χριστουγεννιάτικο καραβάκι που θα στολιστεί στην κεντρική πλατεία έξω από το Δημαρχείο Φαιστού και το οποίο θα πάρει τη θέση του «ταλαιπωρημένου» Χριστουγεννιάτικου δέντρου που στολίζεται εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο τελικά το χριστουγεννιάτικο καράβι, «ναυπηγείται» στο υπόγειο του Δημαρχείου, με υλικά τα οποία όπως πληροφορηθήκαμε αγοράστηκαν με χρήματα που έδωσαν αιρετοί.

Όσο για το ποσό που ψηφίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ Φαιστού για την προμήθεια χριστουγεννιάτικου καραβιού, τελικά παραμένει στον κωδικό που έχει προβλεφτεί από τον Προϋπολογισμό για τις εκδηλώσεις. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, και επειδή  η οικονομική συγκυρία είναι ιδιαίτερα δύσκολη, τελικά ο Δήμος Φαιστού αποφάσισε να κατασκευάσει με την συνδρομή εργαζομένων, το χριστουγεννιάτικο καράβι το οποίο θα εμπλουτιστεί με κατάρτι πανιά και λαμπιόνια και θα τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία του Δημαρχείου στις Μοίρες. Όσο για τις λιτές γιρλάντες που στολίστηκαν στην 25ης Μαρτίου στις Μοίρες, και αυτές  προέρχονται από παλαιότερο στολισμό και δεν είναι καινούργια προμήθεια. Λιτός ο στολισμός αλλά εδώ είναι που ταιριάζει όπως είπαμε και στην αρχή «η πενία τέχνας κατεργάζεται», έξυπνες λύσεις και ευρηματικότητα απέναντι στις δυσκολίες και στην κρίση!

 

mesaralive.gr  30 November, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ