«Ναι» στην παραχώρηση της άρδευσης ψήφισε το ΔΣ Φαιστού

mesaralive.gr  26 April, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Ναι» στην παραχώρηση της άρδευσης ψήφισε το ΔΣ Φαιστού

Φωτο: mesaralive.gr

Θετικό κατά πλειοψηφία, ήταν χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού το οποίο είπε «ναι» στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την παραχώρηση της άρδευσης στους ΤΟΕΒ!

Συγκεκριμένα χθες βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα «Παραχώρηση αρδευτικής υποδομής του Δήμου Φαιστού στους ΤΟΕΒ Α’ Ζώνης, Β’ Ζώνης, Γ’ Ζώνης και ΤΕΟΒ Ζαρού σύμφωνα με το άρθρο 46 του Ν. 4456/2017 και ψήφιση των σχετικών συμφωνητικών με τις λεπτομέρειες παραχώρησης». Λευκό ψήφισε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μαρία Πετρακογιώργη, ενώ δεν  ψήφισαν θετικά  οι κ.κ. Γιάννης Φασομυτάκης και Νίκος Παπουτσάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν προηγηθεί όλες οι διεργασίες που ορίζει ο νόμος όπως αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ μετά την απόφαση του ΔΣ, οι ΤΟΕΒ Α΄ Ζώνης Μεσαράς (Τυμπακίου Βώρων), Β΄ Ζώνης Μεσαράς (Πόμπιας) , Γ΄ Ζώνης Μεσαράς (Μοιρών) και ΤΟΕΒ Ζαρού θα κληθούν μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις  να πάρουν αποφάσεις για την αποδοχή της παραχώρησης της άρδευσης από το Δήμο Φαιστού στους οργανισμούς τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα είχε μπει από την αρχή της Δημοτικής θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής ως στόχος, αφού όπως έχει τονιστεί πολλές φορές από τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Αρμουτάκη «η άρδευση αποτελεί βαρίδι» για τον Καλλικρατικό Δήμο. Οι πολλές αρμοδιότητες αλλά και οι έλλειψη πόρων, κάνει την υπηρεσία δυσλειτουργική και δημιουργεί ένα επιπλέον βάρος το οποίο μεταφράζεται σε 1,3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Οι ΤΟΕΒ από την άλλη , ως πιο ευέλικτοι οργανισμοί με αρμοδιότητα στην άρδευση, διαθέτουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία ώστε να μπορέσουν να «νοικοκυρέψουν» την υπηρεσία. 

 

mesaralive.gr  26 April, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα