“Μύλος” με τις κλήσεις των ενοικιαζομένων !

  23 May, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
“Μύλος” με τις κλήσεις των ενοικιαζομένων !

Οι ιδιοκτήτες δεν "παίρνουν" τη λύση που επιθυμούν - Η δημοτική αρχή επιμένει πως δεν μπορεί να νομοθετήσει !

Μέσα σε κλίμα έντασης έγινε μια ακόμη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, για τα χρέη των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων αυτοκινήτων νομού Ηρακλείου προ του 2007.

Οι ιδιοκτήτες δια του προέδρου του Συλλόγου Μενέλαου Μαράκη, ζήτησαν τη διαγραφή των χρεών όλων των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων αυτοκινήτων από κλήσεις προ του 2007 που έχει φέρει και το μπλοκάρισμα των ΑΦΜ των επαγγελματιών του κλάδου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής που συστάθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, Γιάννης Ξυλούρης,  υπάρχει νομικό κενό όσον αφορά την επίδοση των κλήσεων και υποστήριξε πως δεν υπάρχει περιθώριο διαγραφής χρεών αλλά κατά μεμονωμένη περίπτωση, και αφού οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν σχετική αίτηση, να εξετασθεί το περιθώριο άρσης του μπλοκαρίσματος των ΑΦΜ.

Επίσης ζήτησε να γίνει παράσταση στο αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να διευκρινιστεί πως μπορεί να αποσαφηνιστεί το νομικό κενό που υπάρχει στην περίπτωση των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων αυτοκινήτων που άλλος κάνει την παράβαση, σε εκείνον γίνεται η επίδοση της κλήσης και άγνωστο πότε γίνεται η επίδοση του προστίμου που τελικώς βαραίνει τους επαγγελματίες του κλάδου.

"Δεν μπορεί να σέρνεται ένα πρόβλημα, πρέπει να δοθεί πολιτική λύση. Ας πάρει την ευθύνη η δημοτική αρχή", υποστήριξε ο Ηλίας Λυγερός, από τους Ενεργούς Πολίτες, ενώ ο Μιχάλης Κασαπάκης από τη Λαϊκή Συσπείρωση επεσήμανε: "δεν μπορούν να διαγραφούν δημοτικά χρέη. Ας γίνει μια προσφυγή στο δικαστήριο από τους ενδιαφερόμενους που να μας λύσει κι εμάς των δημοτικών συμβούλων τα χέρια".

Οι τοποθετήσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων των ιδιοκτητών, που σε έντονο ύφος επεσήμαναν "Δεν χρωστάμε εμείς τίποτα στο δήμο άλλοι χρωστάνε... γιατι μας μπλοκάρει ο δημος τα ΑΦΜ";

Τελικά το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε οι ενδιαφερόμενοι να προσέρχονται κατά μόνας στην οικονομική υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου προκειμένου να εξακριβώσουν αν κατά νόμιμο τρόπο έχουν επιδοθεί οι κλήσεις στους ιδιοκτήτες.
Αν αποδεικνύεται πως δεν είναι νόμιμη η επίδοση τότε θα μπορεί η οικονομική υπηρεσία να προχωρά ακόμα και σε διαγραφή των ποσών αλλά και άρση του μπλοκαρίσματος των ΑΦΜ. 

Σημειώνεται ότι η ένταση συνεχίστηκε και με τη λήξη της σχετικής συζήτησης, καθώς μερίδα των ιδιοκτητών των ενοικιαζομένων κατήγγειλαν ως ανίκανη τη δημοτική αρχή θεωρώντας πως για 3η φορά εμπαίζονται και φεύγουν χωρίς λύση στο πρόβλημα τους!

 

cretalive.gr

 

  23 May, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα