Μπισκοτογλυκά για να κερνάμε όλο το καλοκαίρι – 10 συνταγές

  07 July, 2023 ΑΡΘΡΑ
Μπισκοτογλυκά για να κερνάμε όλο το καλοκαίρι – 10 συνταγές

Ψαχτείτε ποιος δικός σας έχει γενέθλια μέσα στο καλοκαίρι. Ποιος έχει την ονομαστική του εορτή. Ποιος πέτυχε στις εξετάσεις και ποιος πήρε προαγωγή. Καταλάβατε, ε; Προσπαθούμε να σας δώσουμε μια αφορμή για να φτιάξετε αυτά τα τέλεια μπισκοτογλυκά. Αλλά τελικά, ποιος χρειάζεται αφορμή; Η γεύση είναι η μόνη αφορμή που χρειάζεστε.

4 λόγοι που αγαπάμε τα μπισκοτογλυκά

Γιατί είναι το πιο ευχάριστο κέρασμα για το καλοκαίρι. δροσερό, ανάλαφρο και εύκολο. Το φτιάχνεις από την προηγούμενη μέρα και το έχεις στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Τα μπισκότα μαλακώνουν ωραία από την κρέμα ή τη σαντιγί και όταν τα τρως, θυμίζουν κέικ ή παντεσπάνι.
Γιατί γίνονται σε ό,τι σκεύος υπάρχει στο σπίτι, π.χ. στρογγυλό ταψάκι, φόρμα με αποσπώμενο πάτο, μακρόστενη φόρμα κέικ ή πυρέξ. Στην ουσία δεν χρειάζεται συνταγή. Αρκεί να έχεις κρέμα γάλακτος για να χτυπήσεις σαντιγί και κάποιο κατάλληλο είδος μπισκότου ή κράκερ. Τα βάζεις σε στρώσεις και αφήνεις στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 1 βράδυ. Έτσι φτιάχνουν και στην Αμερική ένα πολύ αγαπημένο μπισκοτογλυκό, το icebox cake, με σαντιγί και ένα είδος τραγανού και εύθρυπτου μπισκότου (κάτι ανάμεσα σε digestive και γλυκό κράκερ). Το πιο εύκολο κέρασμα με μηδέν κόπο!
Γιατί, αν καταλάβεις τη λογική, μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου άπειρες παραλλαγές, δοκιμάζοντας διάφορα μπισκότα ή αρωματίζοντας τις κρέμες (συνήθως σαντιγί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής) με ό,τι υλικό θέλεις. Μπορείς επίσης να εμπλουτίσεις τις στρώσεις με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας, μαρμελάδα, φρούτα φρέσκα ή από κομπόστα ή φρούτα που έχεις μαρινάρει σε ποτό.
Γιατί μπορείς να φτιάξεις το γλυκό και να το καταψύξεις. Αντέχει σχεδόν 1 μήνα και σε πολλούς αρέσει και παγωμένο!

 

Δείτε εδώ 10 συνταγές για μπισκοτογλυκά

 

  07 July, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα