Μια όμορφη εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της ΙΜ Γορτύνης και Αρκαδίας

mesaralive.gr  28 December, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μια όμορφη εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της ΙΜ Γορτύνης και Αρκαδίας

Φωτο: mesaralive.gr

Κάλαντα που ακούστηκαν για πρώτη φορά μετά από ενάμιση αιώνα και χριστουγεννιάτικους ύμνους από την χορωδία του κ. Αντρέα Γιακουμάκη, χάρισαν μια φανταστική βραδιά χθες το βράδυ στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας.

 Εξαιρετικοί ομιλητές ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος, και η κα Έφη Ψιλάκη είπαν πολλά γύρω από την εικόνα της γεννήσεως !

Να υπενθυμίσουμε ότι το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών», τμήμα του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ι. Αρχιεπισκοπής Κρήτης, κατόπιν προσκλήσεως του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, πραγματοποίησε την Τρίτη το απόγευμα  χριστουγεννιάτικη εκδήλωση κατά την οποία ομιλητής ήταν  ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος με θέμα: «Η εορτή των Χριστουγέννων μέσα από την εικόνα της Γεννήσεως».

Ο καθηγητής μουσικής, κ. Ανδρέας Γιακουμάκης, ερμήνευσε  με τους συνεργάτες του τα παλιά κρητικά κάλαντα των Χριστουγέννων, όπως τα κατέγραψε στα χειρόγραφά του ο Παύλος Βλαστός. Τα κάλαντα αυτά ακούστηκαν  για πρώτη ανέλυσε την πολυπρόσωπη εικόνα «Τι Σοι προσενέγκωμεν, Χριστέ», που εκτίθεται στο Μουσείο της Αγ. Αικατερίνης Ηρακλείου.

 

mesaralive.gr  28 December, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα