Μια ανθρώπινη αλυσίδα ζωής έσωσε δηλητηριασμένο όρνιο

  18 July, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Μια ανθρώπινη αλυσίδα ζωής έσωσε δηλητηριασμένο όρνιο

Δηλητηρίασαν όρνιο στο Μύρτος

Ένας νεαρός γύπας εντοπίστηκε χθες στο Μύρτος της Ιεράπετρας σε κακή κατάσταση. Τον έπιασε ο θηροφύλακας Ιωάννης Στρουμπάκης και τον μετέφερε στην εθελόντρια κτηνίατρο Μαρινέλα Αγαπουλάκη. 

Το ζώο είναι δηλητηριασμένο και γεμάτα εξωπαράσιτα. Ξεκίνησε την φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται και χθες μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο όπου και θα συνεχίσει την αγωγή του μέχρι να συνέλθει. Στην συνέχεια θα ταξιδέψει για την Αίγινα όπου και θα φιλοξενηθεί μέχρι να είναι απολύτως ικανό να επιστρέψει και να επανενταχτεί στην Κρήτη.

Σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) απευθύνει ευχαριστίες στο θηροφύλακα κο Γιάννη Στρουμπάκη για την βοήθεια που προσφέρει κάθε φορά που κάποιο αγρίμι βρίσκεται σε ανάγκη, την πολύτιμή μας εθελόντρια κτηνίατρο κα Μαρινέλα Αγαπουλάκη, που δεν λογαριάζει κόπο και χρόνο και χάρις αυτήν έχουν σωθεί πολλά άγρια ζώα στην περιοχή της Ιεράπετρας, την κα Σοφία Γαρυφαλάκη που προσφέρθηκε να συνοδέψει το ζώο μέχρι το Ηράκλειο και φυσικά τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, τον οδηγό που δέχτηκε να μεταφέρει το ζώο και τους εργαζόμενους στην αποθήκη του ΚΤΕΛ στο Ηράκλειο για την βοήθειά τους από καρδιάς. "Όλοι οι παραπάνω - εργαζόμενοι, ιδιώτες και εθελοντές - έγιναν για μια ακόμη φορά μια αλυσίδα ζωής" - αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

 

cretalive.gr

 

  18 July, 2017 ΚΟΣΜΟΣ