Μεσαρα: Τι υποστήριξε ο 22χρονος κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην απολογία του

neakriti.gr  28 August, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρα: Τι υποστήριξε ο 22χρονος κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην απολογία του

Σοκαρισμένος εμφανίστηκε νωρίτερα σήμερα ο 22χρονος Κρητικός που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Νίκου, στις αρχές Αυγούστου, στη Μεσσαρά. 

H  διαδικασία της απολογίας του νεαρού κατηγορούμενου ήταν «εξπρές», καθώς διατήρησε το δικαίωμα της σιωπής που διατηρεί, ενώ κατέθεσε αρμοδίως απολογητικό υπόμνημα μέσω του δικηγόρου του. 

Τελικά, ο 22χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο νεαρός αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της ανακρίτριας, καθώς φέρεται να υποστήριξε ότι δεν βρίσκεται σε καλή πνευματική κατάσταση, καθώς παραμένει σοκαρισμένος από τα όσα έχουν διαδραματιστεί και σχετίζονται τόσο με τον παθόντα και την εξέλιξη της υγείας του, όσο και με τη θέση του ίδιου του κατηγορούμενου. 

Μπορεί ο 22χρονος να διατήρησε το δικαίωμα στη σιωπή, ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο απολογητικό υπόμνημα που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισής του κ. Διονύσης Βέρρας, δίνει τη δική του εκδοχή για τα όσα έλαβαν χώρα τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου. 

Ειδικότερα, ο 22χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι είναι σοκαρισμένος για τον τραυματισμό του 29χρονου, κάτι το οποίο επ' ουδενί δεν ήθελε να συμβεί επισημαίνοντας ότι εύχεται να αναρρώσει γρήγορα. 

Κατόπιν, φέρεται να ανέφερε ότι την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητο του φίλου του, με κατεύθυνση προς Μοίρες, διαπίστωσε ότι προπορευόμενό του -άγνωστο- αυτοκίνητο, κινείτο πολύ αργά εμποδίζοντας τόσο τον ίδιο, όσο και τους υπόλοιπους οδηγούς να του κάνουν προσπέραση. Συμπλήρωσε ακόμη πως όταν επιχείρησε να κάποια στιγμή να το προσπεράσει,  ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος του έκλεισε το δρόμο.  

Ο νεαρός φέρεται να υποστηρίζει ότι κάποια στιγμή σταμάτησε το αυτοκίνητό του, πριν εισέλθει στις Μοίρες, προκειμένου ο προπορευόμενος -άγνωστός του- οδηγός να απομακρυνθεί, κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν έγινε. Όπως ισχυρίζεται ο 22χρονος, το επίμαχο αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε ενώ βρισκόταν λίγο πιο μπροστά από το δικό του με αποτέλεσμα ο νεαρός κατηγορούμενος να του ζητά το λόγο για την «προκλητική» οδηγική του συμπεριφορά. 

Τότε, ο οδηγός του οχήματος φέρεται να άρχισε να τον βρίζει άσχημα, ωστόσο, φαινόταν σαν να βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Ο 29χρονος φέρεται να έφυγε κάποια στιγμή με κατεύθυνση προς τις Μοίρες, κι ο ίδιος να έκανε αναστροφή με σκοπό να γυρίσει στο σπίτι του. 

Όταν λίγο πιο κάτω σταμάτησε στην άκρη του δρόμου για να μιλήσει στο τηλέφωνο, φέρεται να ισχυρίζεται ότι είδε ξανά τον οδηγό του επίμαχου αυτοκινήτου να κινείται προς την πλευρά του, πολύ γρήγορα, έχοντας τη «μεγάλη σκάλα» στα φώτα. 

Ο ίδιος φέρεται να τρόμαξε πολύ και να φοβήθηκε για τη ζωή του με αποτέλεσμα να αρπάξει ένα πιστόλι στιλό –το οποίο φέρεται να είχε βρει τυχαία κάτω από τραπέζι σε κατάστημα που βρισκόταν νωρίτερα το ίδιο βράδυ και να το κράτησε επειδή του έκανε εντύπωση- και να το χρησιμοποίησε προκειμένου ο οδηγός να φοβηθεί και να μην πέσει πάνω του.  

Αμέσως μετά φέρεται να αντιλήφθηκε, ότι το αυτοκίνητο που κινείτο προς την πλευρά του, έστριψε και δεν έπεσε πάνω του. Τότε ο ίδιος, φέρεται να υποστηρίζει ότι τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητό του προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι του.  

 

neakriti.gr  28 August, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα