Μεσαρα: Προχωρά  η Διαβούλευση της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων

  23 January, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Μεσαρα: Προχωρά  η Διαβούλευση της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων


Προχωρά στη Μεσαρά η Διαβούλευση της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) Εμβληματικών Διαδρομών / Περιβάλλον και Πολιτισμός της Περιφέρειας Κρήτης. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση στο Πολύκεντρο Μοιρών του Δήμου Φαιστού, όπου και συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων των Δήμων Γόρτυνας και Φαιστού, οι οποίοι και ανέπτυξαν ιδέες, προτάσεις και προβληματισμούς σχετικά με την χάραξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για το περιβάλλον, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, την αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων, την ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού και την βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Η ΟΧΕ θα εφαρμοστεί σε περιοχές που είναι εγγεγραμμένες σε καταλόγους Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO και στο Πρόγραμμα «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO (π.χ. Αστερούσια, Φυσικό Πάρκο - Γεωπάρκο Ψηλορείτη κ.ά.) ή προτείνονται να εγγραφούν στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και αφορούν στα Μινωικά Ανάκτορα: Κνωσού, Φαιστού, Μαλίων, Ζάκρου, Ζωμινθου, Κυδωνίας.
«Θεωρούμε ότι οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις αποτελούν ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την ευρύτερη περιοχή, που δίνουν σοβαρές αναπτυξιακές δυνατότητες στους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:
«Σκοπός μας είναι να διαβουλευτούμε με τους πολίτες, να διαβουλευτούμε με τους δημότες και όλοι μαζί να επιλέξουμε τους τρόπους που θέλουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Γιατί μαζί, μπορούμε ακόμα περισσότερα».
«Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δίνεται στον τόπο μας μια σημαντική ευκαιρία» ανέφερε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο δήμαρχος Γόρτυνας Μιχάλης Κοκολάκης για να προσθέσει:
«Είμαστε εδώ για να την αξιοποιήσουμε και να συμβάλουμε όπως μπορούμε, δίνοντας προτεραιότητα στους ανθρώπους που ζουν στις περιοχές που έχουν επιλεγεί και θα δουν την ζωή και την καθημερινότητά τους να αλλάζει. Πρέπει να σεβαστούμε τις ανάγκες τους και να μεριμνήσουμε ώστε να μην τεθούν περιορισμοί εις βάρος των τοπικών κοινωνιών».
Στην ενημερωτική συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, αντιδήμαρχοι και αιρετοί του Δήμου Φαιστού, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Γόρτυνας Γιάννης Λιοδακάκης, Στέλιος Σηφάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Σέγκου, Κατερίνα Τσιμπλοστεφανάκη, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Γέργερης, Αγγελική Παπαγιαννάκη, Πρινιά, Νίκος Καταντωνάκης, Αμπελούζου, Στέλιος Ξημεράκης, Πανασού, Χρήστος Τιτάκης και Στερνών, Νίκος Τσατσάκης, η Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Διαχείρισης των Αστερουσίων (ΤΕΔΑ) Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη, στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων των Δήμων Γόρτυνας και Φαιστού και δημότες των δύο Δήμων.
Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το ερωτηματολόγιο της διαβούλευσης, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.crete.gov.gr/diavoulevsi-stratigikis-oche-emvlimatikon-diadromon-perifereias-kritis/?fbclid=IwAR1jEcn6ZFhSCUlnzYC_D1etQRdmQZyyVErTFbdcfEE8bqeJOl3XEG0p-qg

 

  23 January, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα