Μεσαρά: Κακουργηματικές διώξεις στους 3 νεαρούς για το χασίς

  21 June, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Κακουργηματικές διώξεις στους 3 νεαρούς για το χασίς

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν νωρίτερα σήμερα σε βάρος των τριών νεαρών ανδρών οι οποίοι συνελήφθησαν χθες σε περιοχή της Μεσσαράς, καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση κάνναβης.

 Oι τρεις κατηγορούμενοι έλαβαν 24ωρη προθεσμία και θα απολογηθούν στην ανακρίτρια Ηρακλείου αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι. Μέχρι τότε θα κρατούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες , στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού είχαν συλλέξει το προηγούμενο διάστημα πληροφορίες αναφορικά με την έκνομη δράση των τριών συλληφθέντων κι ενός ακόμη άνδρα. Πρόκειται για τρεις Πακιστανούς κι έναν ημεδαπό, ο οποίος δεν έχει κρητική καταγωγή.

Χθες, στελέχη του ΤΑΕ Μεσσαράς και του Α.Τ. Φαιστού εντόπισαν τους τρεις άνδρες την ώρα που επέβαιναν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο και τους υπέβαλαν σε εξονυχιστικό έλεγχο. Ακολούθησε «έφοδος» στα σπίτια όπου διαμένουν οι νεαροί σε περιοχές της Μεσσαράς. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., βρέθηκε -και κατασχέθηκε- συνολική ποσότητα κάνναβης 73,1 γραμμαρίων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, στο ένα από τα σπίτια που υποβλήθηκαν σε αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν περίπου 61 γραμμάρια και στην άλλη οικία περίπου 11 γραμμάρια χασίς.

Επίσης βρέθηκαν -και κατασχέθηκαν- το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ που φέρεται να προήλθε από έκνομες δραστηριότητες, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα. Επιπρόσθετα κατασχέθηκε το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τρεις νεαροί ως «μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα Τετάρτη σιδηροδέσμιοι στα δικαστήρια Ηρακλείου κι εμφανίστηκαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τη μορφή της κατοχής (κακούργημα).

Κατόπιν, οι κατηγορούμενοι έλαβαν 24ωρη προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με κάποιες άλλες πηγές, στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ένας ακόμη νεαρός, ο οποίος, ωστόσο, φέρεται να διέφυγε της σύλληψής.

 

  21 June, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα