Μεσαρά: Έτσι πυροβολήθηκε ο 29χρονος στο κεφάλι - 22χρονος αναζητείται ως ο δράστης

https://www.cretalive.gr/  04 August, 2023 ΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Έτσι πυροβολήθηκε ο 29χρονος στο κεφάλι - 22χρονος αναζητείται ως ο δράστης

Σε χρόνο ρεκόρ βρέθηκε η άκρη του νήματος - Λεπτό προς λεπτό όσα έγιναν στον δρόμο και οδήγησαν στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του σπουδαστή

Σε χρόνο ρεκόρ κατάφερε, όπως όλα δείχνουν, η Ασφάλεια Ηρακλείου, να εξιχνιάσει την μυστηριώδη υπόθεση του 29χρονου από τη Μεσαρά, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου με σφαίρα στο κεφάλι.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, ως δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας αναζητείται ένας 22χρονος κάτοικος Μοιρών, με καταγωγή από ορεινό χωριό του Δήμου Φαιστού, με το αυτόφωρο να λήγει περίπου τα μεσάνυχτα απόψε. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, κομβικό ρόλο στις έρευνες των αστυνομικών έπαιξε το υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα που οδήγησαν στην αιματηρή κατάληξη. Από εκεί οδηγήθηκαν στο  ύποπτο ΙΧ και την προσαγωγή για την οποία γράψαμε νωρίτερα και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 22χρονος φερόμενος δράστης, μαζί με έναν 21χρονο φίλο του διασκέδαζαν μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης σε γλέντι με γνωστό Κρητικό καλλιτέχνη στο Τυμπάκι. Φέρονται να κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ειδικά ο 21χρονος, στον πατέρα του οποίου ανήκει το αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, κατά την αναχώρησή τους από το γλέντι, οδηγός του οχήματος ήταν ο 22χρονος, που μετέφερε τον φίλο του σε χώρο της επιχείρησης του πατέρα του τελευταίου, όπου και τον άφησε, προκειμένου να συνέλθει. 
Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, από το βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο 21χρονος, ο οποίος και είναι αυτός που προσήχθη - και για τον οποίο ξεκαθαρίστηκε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση - έμεινε στην συγκεκριμένη επιχείρηση, ενώ ο φίλος του αναχώρησε με το ίδιο όχημα. 

Λεπτό προς λεπτό τα όσα έγιναν στον δρόμο και ο πυροβολισμός

Από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου και του ΑΤ Φαιστού, με τη συμμετοχή ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ και ΤΑΕ Μεσαράς,  φαίνεται να "αποκαλύπτονται" λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου, περίπου στο 1ο χλμ της εθνικής οδού Μοιρών - Τυμπακίου, και αφού προηγήθηκε διαπληκτισμός του θύματος με τον φερόμενο δράστη, στη μέση του δρόμου.

Ειδικότερα, το υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές δείχνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρχικά τα δύο ΙΧ αυτοκίνητα να κινούνται με κατεύθυνση προς Μοίρες. Λίγα μέτρα μετά τη διασταύρωση της Γαλιάς, οι δύο οδηγοί ακινητοποιούν προσωρινά τα οχήματα τους στην άκρη του δρόμου και φαίνεται να ακολουθεί διαπληκτισμός. 
Στη συνέχεια ο φερόμενος δράστης κάνει αναστροφή και κινείται προς Τυμπάκι, ενώ και το όχημα του 29χρονου ακολουθεί, πραγματοποιεί προσπέραση και λίγα μέτρα παρακάτω ξανά αναστροφή.
Πλέον κινούμενοι προς αντίθετες κατευθύνσεις, με μικρή και οι δύο ταχύτητα, όταν βρίσκονται παράλληλα στο ίδιος ύψος, ο παθών δέχεται πυροβολισμό, προερχόμενο από το άλλο όχημα, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του να εκτραπεί σε χωράφι δεξιά του δρόμου. Τότε ο άλλος οδηγός φέρεται να στρίβει το όχημα στη διασταύρωση προς Γαλιά και να εξαφανίζεται προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive, ο νεαρός σπουδαστής που πυροβολήθηκε, διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και εν συνεχεία στο εφημερεύον Βενιζέλειο όπου είχαμε την 1η μεγάλη ανατροπή: το θύμα του φερόμενου τροχαίου έφερε τυφλό τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, πιθανότατα, από 22άρι πιστόλι. O 29χρονος εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση κρανιεκτομής, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να αφαιρεθεί η σφαίρα. 
Το όχημα στο οποίο επέβαινε ο 29χρονος μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού για αστυνομική εξερεύνηση.

 

https://www.cretalive.gr/  04 August, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα