Μαθήτρια από την Κρήτη στην Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής

  16 July, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Μαθήτρια από την Κρήτη στην Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής

Στην Ινδονησία βρίσκεται ήδη η Ελληνική Αποστολή

Με μια μαθήτρια από τα Χανιά, βρίσκεται ήδη στην Ινδονησία η Ελληνική Αποστολή που θα συμμετέχει στην 48η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2018.

Ανάμεσα στους 5 μαθητές που αποτελούν την Ελληνική αποστολή βρισκεται και η Κορίνα Διγαλάκη του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων. Μαζί της και οι μαθητές Ν. Μητράκου (2ο ΓΕΛ Κορυδαλού), Στρ, Αντωνογλούδη (3ο ΓΕΛ Σερρών), Α, Κουμπλή (ΓΕΛ Κολλεγίου Αθηνών) Αγγ. Νικομάνη (Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων).

Οι μετέχοντες επιλέχθηκαν από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» 2017 που διενεργεί το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (/ Τμήμα Φυσικής) και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση.

Η συμμετοχή της Ελληνικής Ομάδας γίνεται με χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, που χορηγεί τη συμμετοχή όλων των Ελληνικών Ομάδων στις Διεθνείς ή Βαλκανικές Μαθητικές Ολυμπιάδες.

Η εντατική προετοιμασία τόσο σε θεωρητικά θέματα όσο και σε εργαστηριακά / πειραματικά θέματα πραγματοποιήθηκε στα διάφορα Εργαστήρια του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών από Καθηγητές και Συνεργάτες του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Εταιρείας Φυσικής, με χρήση και των αυθεντικών πειραματικών διατάξεων προηγούμενων Ολυμπιάδων Φυσικής, που είχε φροντίσει να αγοράσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών (βλ. πληροφορίες και φωτογραφίες στο http://micro-kosmos.uoa.gr και www.εεφεε.gr).

Πηγή

 ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

 

  16 July, 2017 ΚΟΣΜΟΣ