Μαρινόπουλος: Ξεκίνησε η καταβολή της μισθοδοσίας Δεκεμβρίου

Της Αλεξάνδρας Γκίτση  10 January, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Μαρινόπουλος: Ξεκίνησε η καταβολή της μισθοδοσίας Δεκεμβρίου

Φως στην άκρη του τούνελ βλέπουν οι 11.000 εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος. Νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, καταβλήθηκε στους εργαζόμενους της Μαρινόπουλος το 30% της μισθοδοσίας Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr από στέλεχος του Σωματείου Εργαζομένων τα χρήματα βρέθηκαν από τις εισπράξεις της αλυσίδας, ενώ το ποσό αντιστοιχεί σε 2,4 εκατ. ευρώ. 

Την ίδια ώρα εργαζόμενοι, προμηθευτές, τράπεζες και ο επενδυτής αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου στα σχέδια εξυγίανσης που έχουν υποβληθεί για να ανοίξει ο δρόμος για τη διάσωση της αλυσίδας, των θέσεων απασχόλησης, των προμηθευτών και της οικονομίας. 

Η θετική αυτή η εξέλιξη για τους εργαζόμενους της Μαρινόπουλος, έρχεται λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων της Carrefour, Μαρινόπουλος, Dia με τη διοίκηση της αλυσίδας, η οποία είχε αποβεί άκαρπη, και λίγες ώρες μετά την ανοικτή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου της Βορείου Ελλάδος, που αποφάσισε να κρατήσει στάση αναμονής μέχρι νεοτέρας.

Σε ό,τι αφορά το βασικό σκέλος της υπόθεσης, οι άμεσα εμπλεκόμενοι, η αγορά αλλά και η Κυβέρνηση αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση της μεγαλύτερης επιχειρηματικής διάσωσης επί ελληνικού εδάφους. Κυβερνητικές πηγές εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η απόφαση θα είναι θετική.

Νομικοί κύκλοι σημείωναν στο Capital.gr πως ο πιο κρίσιμος παράγοντας για το μέλλον του συγκεκριμένου deal είναι τι θα λέει η απόφαση του Πρωτοδικείου και ποια θα είναι η ποιότητα της. Δηλαδή αν το δικαστήριο θα βάζει αστερίσκους στην υλοποίηση της συμφωνίας. Οι εμπλεκόμενοι ελπίζουν σε μια θετική και καθαρή απόφαση από το δικαστήριο, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για να τρέξει το βασικό σκέλος της συμφωνίας διάσωσης που είναι η μεταβίβαση του Μαρινόπουλου στην Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη, το ξεκλείδωμα της βασικής χρηματοδότησης μέσω της οποίας θα πληρωθούν οι προμηθευτές της Μαρινόπουλος και να ξεκινήσει η αναμόρφωση του δικτύου με την αλλαγή της ταμπέλας.

 

capital.gr

 

Της Αλεξάνδρας Γκίτση  10 January, 2017 ΚΟΣΜΟΣ