Mala Peruviana: Χυμός ντομάτας για το γυμναστήριο και το μπαρ

Της Όλγας Μπαλαφούτη  13 March, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Mala Peruviana: Χυμός ντομάτας για το γυμναστήριο και το μπαρ

Φωτο:newmoney.gr

Δύο αδέρφια, ο Σάκης με πτυχίο σεφ και μεγάλη εμπειρία στον χώρο της εστίασης και ο Φώτης, γραφίστας στο επάγγελμα, αποφάσισαν να ασχοληθούν με την ντομάτα (ή... τομάτα).

Το 2014 οι αδερφοί Τουρκοχωρίτη έστησαν την εταιρεία Fos Natural Creativity με έδρα στην κεντρική Στερεά Ελλάδα, στα Βάγια Βοιωτίας και δημιούργησαν τη Mala Peruviana, ένα προϊόν που αποτελείται από 100% φυσικό χυμό ντομάτας με την προσθήκη θαλασσινού αλατιού και λεμονιού ως φυσικού συντηρητικού.

Μια παραδοσιακή συνήθεια που υπαγόρευε την παραγωγή σπιτικού χυμού ντομάτας για να καλυφθούν οι ανάγκες του χειμώνα, έγινε επιχειρηματική ιδέα και τα δύο αδέρφια, λίγο πριν τα 40 τους, κατάφεραν να συνδυάσουν την παράδοση καλύπτοντας με το προϊόν τους και τις πλέον σύγχρονες ανάγκες. Aπό το χωράφι, μέχρι την κουζίνα, το γυμναστήριο και το bar.

"Με αυτό μεγαλώσαμε. Δεν τρώγαμε ντομάτες που δεν ήταν φρέσκες, δεν είχαμε αγοράσει τυποποιημένα ποτέ. Ήταν κάτι που έκανε παραδοσιακά η οικογένεια", λέει στο newmoney.gr ο Σάκης Τουρκοχωρίτης και περιγράφει τη γεύση της Μala Peruviana «σαν να έχεις τρίψει ντομάτα φρέσκια από το χωράφι».

Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Fos Natural Creativity στη Θήβα, έχει στηθεί μια γραμμή παραγωγής δυναμικότητας 12.000 φιαλών την ημέρα, που δουλεύει ασταμάτητα τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν συνεργάζεται με τις μεγάλες βιομηχανίες παραγωγής προϊόντων ντομάτας και έτσι μπορεί να κρατά τα δικά της υψηλά στάνταρ ποιότητας. "Ουσιαστικά δεν υπάρχουν ανταγωνιστές γιατί αυτό που παράγουμε δεν μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα βιομηχανικά", συμπληρώνει ο κ. Τουρκοχωρίτης.

Πίνω – τρώω – γυμνάζομαι

Τρεις καθημερινές διαδικασίες για να ζούμε υγιείς και με ευεξία. Σε αυτό το τρίπτυχο, βασίζονται και τρία προϊόντα της FOS. Απαλά στη γεύση με διάρκεια και βάθος, αποτελούν ιδανική βάση για κόκκινες παρασκευές όπως σάλτσα για linguine Napoletana ή ένα γευστικό Bloody Mary.

Η Mala Peruviana είναι χυμός από ελληνικές ντομάτες που συντηρείται με φυσικό τρόπο, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών και χρωστικών ουσιών. Την συμπληρώνουν, ο χυμός πορτοκαλί τομάτας (Orange) και ένα Virgin Blend κόκκινου χυμού αρωματισμένο με πουρέ φρέσκων λαχανικών μια καλή βάση για την παρασκευή κοκτέηλ, ως ενεργειακό ποτό και για όσους αρέσκονται να πίνουν χυμό τομάτας.

Το Orange είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν το οποίο αλλάζει τα δεδομένα για τον χυμό ντομάτας χρωματικά και γευστικά.
Όσο για το Virgin Blend αποτελεί ιδανικό συνδυασμό για να καταναλωθεί δροσερό ως έχει. Αποτελεί φυσικό ενεργειακό ποτό για τους αθλητές κυρίως για την αερόβια γυμναστική και τους μαραθωνοδρόμους.

«Αυτό που δεν ξέρουμε στην Ελλάδα, είναι η φιλοσοφία του να πίνεις την τομάτα σαν χυμό, σαν ποτό, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό», εξηγεί ο Σάκης Τουρκοχωρίτης. "Ηδη ωστόσο, πολλοί αθλητές προτιμούν αντί για ισοτονικά και ενεργειακά ποτά το δικό μας χυμό ντομάτας", λέει ο ίδιος.

Το Mala Peruviana, έχει τοποθετηθεί σε επιλεγμένα delicatessen καταστήματα και στα ράφια γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα, συμμετέχει σε workshops, στο Athens Bar Show και στην Horeca, ενώ το team της Mala Peruviana, θα βρίσκεται στην Food Expo στις 18-20 Μαρτίου στο HALL 2 / περίπτερο Β06.

Η φιλοσοφία και η ιστορία

Πίσω από τη συσκευασία του προϊόντος κρύβεται μια βαθιά φιλοσοφία, αυτή της θεωρίας περί χρωμάτων του Αριστοτέλη. Ο αρχαίος φιλόσοφος υποστήριζε πως το βασικό χρώμα είναι το μαύρο και πως σε συνδυασμό με το «φως» του ήλιου φέρει κόκκινο «της φωτιάς».

Η θεωρία εφαρμόζεται και στη Μala Ρeruviana. Η συσκευασία είναι μαύρη, η επωνυμία της εταιρείας FOS Natural Creativity και το περιεχόμενό της δεν είναι άλλο από τον πολτό κατακόκκινης ντομάτας.

Όταν η ντομάτα έφτασε στην Ευρώπη η υποδοχή δεν ήταν και τόσο ζεστή. Την αποκάλεσαν mala peruviana, δηλαδή η «κακή περουβιανή» καθώς τα φύλλα της ήταν τοξικά και ο καρπός της κόκκινος και γυαλιστερός. Σιγά σιγά όμως η ντομάτα βρήκε τη θέση της στο τραπέζι μας και έγινε το απαραίτητο συστατικό σε πλήθος παρασκευών.

Πηγή:newmoney.gr

 

Της Όλγας Μπαλαφούτη  13 March, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα