Μακαρόνια µε ντοµατίνια και ξινοµυζήθρα

argiro.gr  12 April, 2022 ΑΡΘΡΑ
Μακαρόνια µε ντοµατίνια και ξινοµυζήθρα

Υλικά 

Για τα μακαρόνια με ντοματίνια και ξινοµυζήθρα

500 γρ. λιγκουίνι
500 γρ. ντοματίνια μακρόστενα
2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα/ες ζάχαρη
250 γρ. ξινομυζήθρα
2 κ.σ. κάππαρη
2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Κόβουμε πρώτα τα ντοματίνια στη μέση.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1΄.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, τα σοτάρουμε 5΄-6΄ να μαραθούν.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε τα μυρωδικά. Προσθέτουμε την ξινομυζήθρα και την κάππαρη.

Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.

Προσθέτουμε 1/2 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2΄ όλα μαζί.

Σερβίρουμε τη μακαρονάδα αμέσως.

 

argiro.gr  12 April, 2022 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα