Λιμάνι και αεροδρόμιο Τυμπακίου στα αιτήματα του Δημάρχου Φαιστού

mesaralive.gr  21 December, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Λιμάνι και αεροδρόμιο Τυμπακίου στα αιτήματα του Δημάρχου Φαιστού

Φώτο: mesaralive.gr

Ιδιαίτερη μνεία στην αξιοποίηση του αεροδρομίου Τυμπακίου καθώς και στο Λιμάνι στο Κακόσκαλο του Κόκκινου Πύργου Τυμπακίου, έκανε κατά τη διάρκεια κατάθεσης των αιτημάτων της περιοχής, στο Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης.

Συγκεκριμένα για την αξιοποίηση του αεροδρομίου Τυμπακίου σημείωσε «πρόκειται για μια έκταση έξι χιλιάδων στρεμμάτων των οποίων η αξιοποίηση μπορεί να αποτελέσει ένα μοναδικό στο είδος του έργο. Ο συνδυασμός με τις αρχαιότητες, τα  προσκυνήματα το φυσικό κάλος και τον  λαϊκό πολιτισμό, μπορεί να καταστήσει την περιοχή μας πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο».

 Όσον αφορά το Λιμάνι  στο Κακόσκαλο του Κόκκινου Πύργου Τυμπακίου ο Δήμαρχος μίλησε για ένα έργο διεθνούς εμβέλειας και το οποίο θα συμβάλει στην ανάπτυξη και στην εξωστρέφεια του ανεπτυγμένου πρωτογενούς τομέα όσο και στην ανάπτυξη του τριτογενούς τομέα. «Ζητάμε ένα λιμάνι  με επιβατική λειτουργία τουριστικό. Αφετηρία και στάση κρουαζιέρας, όσον αφορά τον εμπορικό  χαρακτήρα του να συνάδει με  τα χαρακτηριστικά της περιοχής και με την  ήπια τουριστική και αγροτική ανάπτυξης της.

 

mesaralive.gr  21 December, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα