Κύπελλο Ελλάδος: Μοιρασιά στη Λεωφόρο-Τα αποτελέσματα της Τετάρτης (hl)

  11 January, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Κύπελλο Ελλάδος: Μοιρασιά στη Λεωφόρο-Τα αποτελέσματα της Τετάρτης (hl)

Στο ισόπαλο 1-1 έμεινε το πρώτο μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας κι όλα πλέον θα κριθούν στη ρεβάνς της προσεχούς Τετάρτης (17/1) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός είχε πιο πειστική εικόνα στο πρώτο και προηγήθηκε στο 45’ με τον Αλεξανδρόπουλο, όμως ο Παναθηναϊκός ανέβασε «στροφές» στο δεύτερο μέρος και πήρε «ενέργεια» απ’ τις αλλαγές του Φατίχ Τερίμ, ισοφαρίζοντας με τον Ιωαννίδη στο 65’.

Μετά από ένα κακό πρώτο τέταρτο, στο 19’ από σέντρα του Μλαντένοβιτς και προσωρινή απόκρουση του Ντόη, ο Μπερνάρ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, όμως το τελείωμά του έφυγε πολύ πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει πιο αποτελεσματικά πάνω στην μπάλα και στο 25’ από λάθος του Κώτσιρα υπό την πίεση του Ρίτσαρντς, ο Μασούρας μπήκε στην πορεία της μπάλας κι εκτέλεσε με το δεξί από το όριο της περιοχής, όμως ο Λοντίγκιν είχε καλή αντίληψη της φάσης και μπλόκαρε.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 32’, ξανά ο Μασούρας τσίμπησε ωραία την μπάλα στη μεσαία γραμμή, διένυσε όλη την πλευρά στα δεξιά κι έψαξε τον Ρίτσαρντς στο δεύτερο δοκάρι, αλλά έδιωξε σωτήρια προ του παίκτη του Ολυμπιακού ο Κώτσιρας σε κόρνερ.

Στο 39’ ο Αϊτόρ πήρε την μπάλα από τον Κώτσιρα και γύρισε το σώμα του με μέτωπο προς την εστία, όμως το τελείωμα που επιχείρησε έφυγε πολύ μακριά από τα δοκάρια.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα με έναν πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο. Σε εκτέλεση κόρνερ του Καρβάλιο, ο Τσέριν δεν μπόρεσε να διώξει δυνατά κι αποτελεσματικά κι ο Αλεξανδρόπουλος με πολύ ωραίο γυριστό σουτ έκανε το 1-0 για τους Πειραιώτες στο 45’.

Οι δύο γρήγορες αλλαγές που έκανε ο Τερίμ στο ημίχρονο με την είσοδο των Σπόραρ και Βέρμπιτς και την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2, έκαναν λίγο πιο «ζωηρό» τον Παναθηναϊκό, που έχασε δύο καλές ευκαιρίες, πρώτα με τον Μαντσίνι στο 51’ κι ακολούθως με τον Βέρμπιτς στο 53’ που σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 65’ ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσα με τον Φώτη Ιωαννίδη. Σε εκτέλεση κόρνερ του Μαντσίνι από τα δεξιά, ο Ιωαννίδης είχε πάρει καίρια θέση στην «καρδιά» της άμυνας του Ολυμπιακού και με εξαιρετικό πάτημα και καρφωτή κεφαλιά, ισοφάρισε σε 1-1 για τον Παναθηναϊκό.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ πιο απειλητικός στο τελευταίο δεκάλεπτο κι ακόμη περισσότερο στις καθυστερήσεις. Στο 90’+1’ το σουτ του Μαντσίνι κόντραρε πάνω στον Κίνι κι ο Ιωαννίδης από θέση βολής στο όριο της μικρής περιοχής πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 90’+3’ ο Βέρμπιτς έκανε εξαιρετική κίνηση στην περιοχή και πλάσαρε ο Πασχαλάκης έδιωξε και ο Μλαντένοβιτς επιχείρησε σέντρα-σουτ την οποία απομάκρυνε προ της γραμμής του τέρματος ο Ντόη, στην τελευταία «μεγάλη» φάση του ντέρμπι.

Διαιτητής: Γιούλιεν Βαϊνμπέργκερ (Αυστρία)
Κίτρινες: 72’ Ιωαννίδης, 90’+4’ Βέρμπιτς - 10’ Αλεξανδρόπουλος, 86’ Ρέτσος, 88’ Καμαρά

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν (60’ Βαγιαννίδης) Τσέριν, Αϊτόρ (46’ Βέρμπιτς), Μπερνάρ (46’ Σπόραρ), Τζούριτσιτς (38’ λ. τρ. Μαντσίνι) Ιωαννίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγα (61’ Κίνι), Έσε, Αλεξανδρόπουλος (61’ Καμαρά), Μασούρας (73’ Γιόβετιτς), Καρβάλιο, Ρίτσαρντς (56’ Ποντένσε), Ναβάρο (73’ Φορτούνης).

Aνοιχτοί λογαριασμοί για ΑΕΚ και ΑΡΗ

Τρία 24ωρα μετά το «διπλό» στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού και τέσσερα ενόψει του μεγάλου αγώνα με τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 με τον Άρη στην «OPAP Arena» στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στους «16» του Κυπέλλου και, πλέον, οι δύο ομάδες θα «λύσουν τις διαφορές τους» στις 17 Ιανουαρίου στη ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Με τη ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, ο Άρης όχι μόνο «κοίταξε στα μάτια» τους γηπεδούχους, αλλά ήταν η ομάδα που στο δεύτερο μέρος έχασε τις ευκαιρίες για να σκοράρει, σε αντίθεση με την Ένωση που δεν είχε κλασική ευκαιρία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ήταν προφανές ότι το μυαλό των παικτών της ήταν στραμμένο στο ντέρμπι κορυφής της Super League με τον Παναθηναϊκό στην «OPA Arena».

«Καθαρή» ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο δεν είχε καμία από τις δύο ομάδες. Ο Άρης, ο οποίος παρατάχθηκε με την ίδια ενδεκάδα που νίκησε τον ΠΑΟΚ πριν από μερικά 24ωρα, ήταν άψογα στημένος στον αγωνιστικό χώρο, δεν επέτρεψε στους «κιτρινόμαυρους» να βρουν κενούς διαδρόμους και σε δύο-τρεις αντεπιθέσεις που έβγαλε με καλές προϋποθέσεις ήταν σαφώς πιο απειλητικός.   

Η ΑΕΚ, που παρατάχθηκε με 7 αλλαγές σε σχέση με τους «11» που ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής (7/01) στο Καραϊσκάκη (ο Αλμέιδα διατήρησε στο αρχικό σχήμα τους Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Πινέδα και Τσούμπερ) είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν ήταν ουσιαστική κι αν εξαιρέσει κανείς το σουτ του Τσούμπερ στο 44΄ (άουτ) στο πρώτο μέρος ο Κουέστα πέρασε ένα από τα πιο ευχάριστα βράδια της καριέρας του.

Οι Θεσσαλονικείς στο 18΄ απείλησαν με τον Μορόν, ο οποίος καθυστέρησε να πιάσει το σουτ κι έδωσε την ευκαιρία στον Μήτογλου ν΄ απομακρύνει, ενώ δέκα λεπτά μετά ο Οντουμπάτζο μπήκε στην περιοχή σούταρε με δύναμη, αλλά ο Σιμάνσκι πρόλαβε έγκαιρα να βάλει το πόδι του κι απομάκρυνε. 

Στο β΄ μέρος η ΑΕΚ μπήκε με διαθέσεις να πιέσει από νωρίς και στο 48΄ το μακρινό σουτ του Πόνσε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουέστα. Γρήγορα, όμως, η ομάδα του Άκη Μάντζιου ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 68΄ «άγγιξε» το γκολ με το πλασέ του Μορόν από πλάγια να περνά άουτ, ενώ στο 74΄ ο Αθανασιάδης έκανε σπουδαία επέμβαση σε κόρνερ μετά το αριστερό βολέ του Ζιλ. 

Στο 79΄ ο Φαμπιάνο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ, σε νέα μεγάλη ευκαιρία του Άρη στην επανάληψη.

Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία)

Κίτρινες: Σουλεϊμάνοφ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (46΄ Γκατσίνοβιτς), Μήτογλου, Σιμάνσκι, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον (60΄ Αμραμπατ), Τσούμπερ (60΄ Αραούχο), Πισάρο (69΄ Φερνάντες), Πόνσε (60΄ Γκαρσία)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ζιλ (77΄ Φετφατζίδης), Τζούρασεκ (72΄ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (55΄ Παναγίδης), Μορόν (77΄ Ζαμόρα)

"Καθάρισε" Βόλο και πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Με πολύ σοβαρό πρόσωπο απ’ το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, παρά το εκτεταμένο ροτέισον, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 τον Βόλο και στο δεύτερο παιχνίδι τους για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και με συνολικό σκορ 2-0, προκρίθηκε άνετα στα προημιτελικά της διοργάνωσης για άλλη μία χρονιά.

Το υπέροχο γκολ του Κωνσταντέλια στο 17΄ και το τελείωμα του Σβαμπ στο 73’ έκριναν τη νίκη της ομάδας του Ράζβαν Λουτσέσκου, που επέστρεψε στις νίκες, μετά την ήττα του στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής (7/1) με τον Άρη. Στα προημιτελικά οι Θεσσαλονικείς θα αντιμετωπίσουν τον Πανσερραϊκό.

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή του στο 10’ όταν από γύρισμα του Κωνσταντέλια, ο Μπράντον Τόμας δεν βρήκα καλά την μπάλα κι ο Ράφα Σοάρες δεν σημάδεψε σωστά.

Στο 17’ ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ με ένα τρομερό γκολ του Κωνσταντέλια. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός πήρε τη μπάλα στο κέντρο στα αριστερά, έκανε την κίνηση, βρέθηκε εκτός περιοχής και με ένα ωραίο δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή πλευρά των διχτύων, κάνοντας το 1-0.

Ο Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει χάνοντας ευκαιρία στο 67’ με το σουτ του Κόμπα, ο οποίος πλάσαρε αλλά ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 73΄ ο δικέφαλος του Βορρά «καθάρισε» το ματς. Ο Σάστρε γύρισε την μπάλα προς την περιοχή, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια αρκετών ποδοσφαιριστών κι έφτασε στον Σβαμπ ο οποίος πλάσαρε για το 2-0, παρά την προσπάθεια του Καλογερόπουλου να διώξει πάνω στη γραμμή.

Διαιτητής: Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)
Κίτρινες: 54΄ Σβαμπ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κόβατς, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης (62’ Ράσιτς), Κίτσος, Γκλάβτσιτς (71’ Λούνα), Τρουιγιέ (81’ Μπαριέντος), Ντέλετιτς (62’ Κόμπα), Καραγιάννης, Μπερτόλιο, Γκαρσία (46’ Μωραΐτης).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Τσιγγάρας (71’ Μεϊτέ), Ντεσπόντοφ (71’ Αντρ. Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (81’ Μουργκ), Μάρκος Αντόνιο (71’ Τάισον), Μπράντον (78’ Τζίμας).

Προκριση για τον Πανσερραικό

Η νίκη με 2-0 στο «Θ. Κολοκοτρώνης» αποδείχθηκε πανίσχυρη παρακαταθήκη πρόκρισης για τον Πανσερραϊκό, που εξασφάλισε την παρουσία του στην προημιτελική φάση του εφετινού Κυπέλλου Ελλάδας μετά την ισοπαλία 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στο δεύτερο παιχνίδι.

Στα προημιτελικά της διοργάνωσης η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία θα αντιμετωπίσει το σύλλογο που θα προκριθεί από το ζευγάρι του Βόλου με τον ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν για τους γηπεδούχους, καθώς οι Αρκάδες μη έχοντας να χάσουν τίποτα έπαιξαν ελεύθερα, πίεσαν και κατόρθωσαν να προηγηθούν με 1-0 στο ημίχρονο χάρη στο γκολ του Μάντζη με κεφαλιά στο 16ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ενώ στο 24΄ οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν και σε δεύτερο τέρμα, αλλά η προσπάθεια του Σουρλή έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ο Πανσερραϊκός ισοφάρισε στο 56΄, όταν μετά από ωραία συνεργασία ο Πεταυράκης σέντραρε, ο Άλεξιτς πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Γραμματικάκη κάνοντας το 1-1. Στο 59΄ το διαγώνιο σουτ του Ζουγλή έφυγε μόλις άουτ και τέσσερα λεπτά αργότερα οι Πελοποννήσιοι έχασαν νέα, αυτή τη φορά πολύ μεγαλύτερη ευκαιρία για το προβάδισμα.

Στο 63ο λεπτό ο Μάντζης έχασε το... άχαστο, όταν αρχικά σούταρε από τη μικρή περιοχή για να αποκρούσει ο Κατσίκας και στη συνέχεια ο ίδιος, με κεφαλιά από πολύ κοντά, έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι ελπίδες του Αστέρα για ανατροπή εξανεμίστηκαν στο 66΄, όταν ο Ντιαρά αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Παπαπέτρου

ΚΟΚΚΙΝΗ: 66΄ Ντιαρά (δεύτερη κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πηλέας - Γκρόζντανιτς, Ντιαρά, Βαλιέντε

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Θυμιάνης, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Ντάνκερλουι (38΄ Πηλέας), Μορέιρα (46΄ Άλεξιτς), Οικονόμου (79΄ Μπέργκστρομ), Μούργος, Σοφιανός (62΄ Ουάρντα), Γούλερι, Μπετανκόρ (46΄ Στάικος)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Καρμόνα (60΄ Γκαρθία), Άλβαρες, Χριστόπουλος, Γκρόζντανιτς (46΄ Πίτσου), Βαλιέντε, Αλάγκμπε, Ντιαρά, Σουρλής (60΄ Κωστέας), Καλτσάς (46΄ Ζουγλής), Μάντζης (75΄ Χριστόπουλος)

 

  11 January, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα