Κουρουμπλής: Αισιόδοξος μετά τη σύσκεψη με ΠΝΟ -video

  19 May, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Κουρουμπλής: Αισιόδοξος μετά τη σύσκεψη με ΠΝΟ -video

"Πάμε σε μία εκτόνωσης της κατάστασης," ήταν η εκτίμηση που έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας αποκλειστικά στην εκπομπή Κρήτη Σήμερα της ΚΡΗΤΗ TV λίγη ώρα μετά την συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΠΝΟ.

Ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για το τι μέλλει γενέσθαι, ενώ την τελικές αποφάσεις καλείται να λάβει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ναυτεργατών που συνεδριάζει αμέσως μετά την σύσκεψη με τον υπουργό.  

Αναλυτικά ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε :

"Έγινε παραγωγική συζήτηση, με ποιοτικά χαρακτηριστικά, το υπουργείο έδωσε σημαντικές απαντήσεις αναφορικά με τα εργασιακά. Πραγματικά νομίζω ότι είναι πρώτη φορά στα ναυτιλιακά χρονικά που υπουργείο μπαίνει μπροστά για να υπερασπιστεί  εργασιακά δικαιώματα. Ελπίζω ότι θα πρυτανεύσει η λογική και αυτό γιατί η συζήτηση κινήθηκε σε ένα πολύ καλό κλίμα. "

Ο κ. Κουρουμπλής για το πρόβλημα των αγροτών

Αναφορικά με το θέμα των αγροτών της Κρήτης ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι με λίγη υπομονή το πρόβλημα θα ξεπεραστεί, πρέπει να υπάρξει κατανόηση και ευχήθηκε να προκύψει απόψε λύση για το θέμα αυτό μην παραλείποντας να αναφέρει  ότι ο ίδιος δεν μπορεί να προεξοφλήσει την απόφασή των ναυτεργατών.

Αναλυτικά ο κ Κουρουμπλής υποστήριξε επίσης ότι: "Το υπουργείο δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ούτε κοινωνία ούτε αγρότες εκτεθειμένους και με βάση αυτά που σας λέω , ας μην προτρέξω, αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος, ότι η συζήτηση που κάναμε ήταν αρκετά καλόπιστη και πάμε σε μία εκτόνωση της κατάστασης. Οφείλω να ακούω όλες τις πλευρές αλλά οι δεσμεύσεις που έκανε το υπουργείο ήταν πάρα πολύ καλές."

 

neakriti.gr

 

  19 May, 2017 ΚΟΣΜΟΣ