Καταγγελία Άρη Μεσσίνη για ξυλοδαρμό από ναυαγοσώστες (Φώτο)

Κωνσταντίνος Σαρρηκώστας  05 December, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Καταγγελία Άρη Μεσσίνη για ξυλοδαρμό από ναυαγοσώστες (Φώτο)

Επίθεση καταγγέλλει ότι δέχτηκε από ναυαγοσώστες ο γνωστός φωτορεπόρτερ Άρης Μεσσίνης. Για το επεισόδιο σχηματίστηκε δικογραφία. Τι αναφέρει ο υπεύθυνος του Ελληνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυαγοσωστών

Θύμα επίθεσης καταγγέλλει ότι έπεσε το απόγευμα της Παρασκευής, ο φωτορεπόρτερ Άρης Μεσσίνης. Σύμφωνα με όσα έχουν -έως τώρα- γίνει γνωστά ο Άρης βρισκόταν σε γνωστή παραλία της Μυτιλήνης φωτογραφίζοντας για το AFP (L’Agence France-Presse) το δράμα των προσφύγων. Ξαφνικά ένας Σύριος του ζήτησε με έντονο τρόπο να απομακρυνθεί και να σταματήσει να φωτογραφίζει. Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν ο εξής:

“Να σηκωθείς να φύγεις. Να μην τραβάς”του είπε ο Σύριος και εκείνος του απαντά: “Γιατί να φύγω. Τη δουλειά μου κάνω. Είμαι σε δημόσιο χώρο”.

Τότε ο “συντονιστής” κάποιων περίεργων ατόμων στην παραλία, όπως αναφέρουν άνθρωποι του Άρη, πιάνει την ντουντούκα και καλεί σε... βοήθεια τέσσερα άτομα που βρίσκονταν στην παραλία του Μολύβου. Οι τέσσερις ναυαγοσώστες ήρθαν απειλητικά προς το μέρος του, αρχικά τον απείλησαν και στη συνέχεια του επιτέθηκαν σπάζοντας τις φωτογραφικές του μηχανές και τραυματίζοντάς τον αναφέρουν στο NEWS247.

Ο Άρης Μεσσίνης στο twitter έγραψε. Άγριος ξυλοδαρμός.

Από την πλευρά του ο πατέρας του Δημήτρης έγραψε στο Facebook:

“Χτύπησαν τον Αρη Μεσσίνη χωρίς έλεος γιατί ασκούσε ελεύθερα και σε δημόσιο χώρο το επάγγελμά του (φωτογράφιζε άφιξη προσφύγων)... Ο φουσκωτός (που έσπασε και την μηχανή που κατέγραψε αυτές τις εικόνες) κρατείται ήδη. Οι υπόλοιποι κρυμμένοι στα λαγούμια να γλιτώσουν το αυτόφωρο... Δυστυχώς όπως είπα δεν φαίνεται η συνέχεια διότι η κάμερα καταστράφηκε και η φωτογράφος χτυπήθηκε επίσης...”

Εκπρόσωπος Ναυαγοσωστών: "Κανείς δεν τον χτύπησε ποτέ"

To NEWS247 επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυαγοσωστών, ο οποίος καταθέτει τη δική του άποψη για όσα έλαβαν χώρα στην παραλία του Μολύβου. Ο Σπύρος Μητριτσάκης αναφέρει ότι ο Άρης Μεσσίνης ήταν προκλητικός και εξηγεί. "Στην συγκεκριμένη παραλία υπάρχουν δυο τέντες. Στην πρώτη πάνε οι γυναίκες και τα παιδιά που βγαίνουν ταλαιπωρημένοι από τη θάλασσα και στη δεύτερη τέντα οδηγούμε τους άντρες. Ο συγκεκριμένος φωτορεπόρτερ πήγε στην τέντα με τις γυναίκες και τα παιδιά και τους φωτογράφιζε την ώρα που άλλαζαν ρούχα. Ήταν γυμνές γυναίκες,  εκείνος όμως συνέχιζε να τραβάει φωτογραφίες. Δυο άνθρωποι από τη Συρία του ζήτησαν να μην τραβάει και τότε ξεκίνησε η φασαρία. Δεν έφευγε παρά τα όσα του είπε και ένας γιατρός από διεθνή οργάνωση".

Κατά τον Σπύρο Μητριτσάκη ήρθαν δυο εθελοντές της ομάδας και τότε ο Άρης Μεσσίνης τους εξύβρισε και τους έσπρωξε. "Έτρεξα, τον απώθησα γιατί επιτέθηκε ξανά και ξανά στους γύρω του. Υπάρχουν μαρτυρίες και βίντεο για όλα αυτά και θα τα καταθέσουμε όλα στη Δικαιοσύνη. Κανείς δεν τον χτύπησε ποτέ ", συμπλήρωσε.

Για το συμβάν έχει σχηματιστεί δικογραφία.

 

http://news247.gr/

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

Κωνσταντίνος Σαρρηκώστας  05 December, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα