Καμπάνα 2 ετών για την τηλεφωνική απάτη με το δήθεν τροχαίο

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος  04 April, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Καμπάνα 2 ετών για την τηλεφωνική απάτη με το δήθεν τροχαίο

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή επέβαλε τη Δευτέρα (3/4) το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης σε έναν 47χρονο άνδρα, ο οποίος δικαζόταν για την υπόθεση με τις τηλεφωνικές απάτες που είχε λάβει χώρα πριν από περίπου ένα χρόνο στην ανατολική Κρήτη.

Έτσι, μετά από περίπου 10 μήνες προσωρινής κράτησης, ο 47χρονος αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος. Ο 47χρονος που κατάγεται από τη Βουλγαρία και διαμένει μόνιμα στην Ιεράπετρα, είχε συλληφθεί πέρυσι τον Ιούνιο στο Ηράκλειο και κάθισε στο εδώλιο για να δικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για μια απάτη και αρκετές ακόμη απόπειρες απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών σε Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο.

Παρ' όλα αυτά, το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο μόνο για την περίπτωση της απάτης σε βαθμό πλημμελήματος, απαλλάσσοντάς τον από τις υπόλοιπες κατηγορίες. Ειδικότερα, ο 47χρονος καταδικάστηκε μόνο για την απάτη που είχε στηθεί σε βάρος μιας εμπόρου, ελληνικής υπηκοότητας, τον Ιούνιο του 2016, στον Άγιο Νικόλαο.

Η έμπορος είχε δεχθεί τηλεφώνημα από άγνωστη γυναίκα, η οποία παριστάνοντας την αστυνομικό, της είπε ψευδώς ότι η κόρη της προκάλεσε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, τραυματίζοντας ένα μικρό παιδί.

Γι' αυτό το λόγο η άγνωστη ζήτησε από το ανυποψίαστο θύμα της την καταβολή περίπου 3000 ευρώ, προκειμένου η κόρη της να αφεθεί ελεύθερη. Στη συνέχεια, την ενημέρωσε ότι θα έστελνε τον κατηγορούμενο για να λάβει το συγκεκριμένο ποσό, όπως και τελικά συνέβη.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, η Αστυνομία δεν έχει εντοπίσει τις συνολικά δύο γυναίκες, οι οποίες φέρονται να έστηναν μαζί με τον Βούλγαρο τις απάτες.

 

neakriti.gr

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

 

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος  04 April, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα