«Καλοκαιρινά» πακέτα αγάπης από τον ΕΕΣ Μοιρών

mesaralive.gr  08 August, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Καλοκαιρινά» πακέτα αγάπης από τον ΕΕΣ Μοιρών

Για μια χρονιά ακόμη, φέτος το καλοκαίρι το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Ναυαγοσωστών Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με την έμπρακτη στήριξη των Μεσσαριτών μοίρασε «καλοκαιρινά» πακέτα αγάπης με τρόφιμα προσπαθώντας να στηρίξει και να ανακουφίσει κάποιες καθημερινές ανάγκες, οικονομικά αδύνατων συνανθρώπων μας.

Η συλλογή τροφίμων

Την περασμένη Παρασκευή 4 Αυγούστου συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διάρκειας που είχαν μαζέψει οι Εθελοντές Σαμαρείτες από τα παζάρια Μοιρών και Τυμπακίου, αλλά και από διάφορες δωρεές κατοίκων της Μεσσαράς. Τα πακέτα συνολικού βάρους 800 κιλά περίπου περιείχαν τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως μακαρόνια, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα, τοματοπελτέ, λάδι, παξιμάδι κ.α.  

Συνολικά διατέθηκαν πακέτα σε 38 οικογένειες που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση σε όλη τη Μεσσαρά και συγκεκριμένα σε Μοίρες, Τυμπάκι, Βώρροι, Φανερωμένη, Φλαθιάκες, Γαλιά, Αντισκάρι, Τσιφούτ Καστέλι κτλ.

Η επιλογή αφορούσε οικογένειες σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και ειδικά σε οικογένειες με μικρά παιδιά.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 5 Αυγούστου από τους Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών.  

Επόμενες δράσεις

Προγραμματίζεται τον Σεπτέμβριο συλλογή τροφίμων στα παζάρια Μοιρών και Τυμπακίου, αλλά και σχολικών ειδών για τη διανομή τους σε παιδιά ευάλωτων οικονομικά οικογενειών εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα όποιος συμπολίτης μας μπορεί να βοηθήσει με την προσφορά του σε τρόφιμα μακράς διαρκείας ή σχολικά είδη, μπορεί να επικοινωνήσει με το τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών κάθε Παρασκευή μετά τις 8 το βράδυ στο 2892023199 ή μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

 

mesaralive.gr  08 August, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ