Καιρός:Παραμένει βροχερό το σκηνικό στην Κρήτη

  04 March, 2022 ΑΡΘΡΑ
Καιρός:Παραμένει βροχερό το σκηνικό στην Κρήτη

Σήμερα Παρασκευή, 4 Μαρτίου στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εμφανιστούν σύννεφα. Αργά τις απογευματινές ώρες αναμένεται έντονη συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αρκαλοχώρι αναμένονται έντονες νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός αναμένεται ο καιρός στην Άνω Βιάννο, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος θα είναι ο καιρός στις Μοίρες Ηρακλείου, καθώς θα επικρατήσουν έντονες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Το πρωί και το βράδυ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις θα επικρατήσουν στο Ρέθυμνο την Παρασκευή, με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας, τι πρωινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ασθενείς βροχές αναμένονται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στα Ανώγεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά αναμένεται αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και μόνο αργά το απόγευμα αναμένεται να εμφανιστούν λίγα σύννεφα στον ουρανό. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα Σφακιά αναμένεται βροχερός καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, μόνο το μεσημέρι αναμένονται κάποιες νεφώσεις. Το πρωί και το βράδυ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Σητεία προβλέπονται νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει αρχικά στην Ιεράπετρα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο, θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και ανατολική νησιωτική χώρα, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Από τη νύχτα στα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 11 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από αργά το βράδυ νότιοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία θα ενταθούν.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση, στρεφόμενοι τη νύχτα σε βορειοανατολικούς τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια δυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

  04 March, 2022 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα