Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και κατα τόπους βροχές σήμερα στην Κρήτη

  18 June, 2023 ΑΡΘΡΑ
Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και κατα τόπους βροχές σήμερα στην Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα Κυριακή 18/6, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Στην Κρήτη οι άνεμοι θα πνέουν σήμερα Κυριακή δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα: 

α) Κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας) καθώς και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας,

β) Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες,

γ) Από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες στην Εύβοια,

δ) Από τις προμεσημβρινές ως τις απογευματινές ώρες στην Αττική, τη Βοιωτία και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο,

ε) Κατά διαστήματα από τις πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις βόρειες Κυκλάδες.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα και τοπικά επικίνδυνα μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες στην περιοχή της Μαγνησίας, των Σποράδων, της κεντρικής και της βόρειας Εύβοιας και από τις προμεσημβρινές ώρες στην υπόλοιπη Εύβοια, την Αττική και την Βοιωτία μέχρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικότερα:

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κατά διαστήματα από τις πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα στις βόρειες Κυκλάδες, ενώ από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Στις Κυκλάδες βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ. Στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας). Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα δυτικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες (όπου στη Μαγνησία και τις Σποράδες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι τοπικά επικίνδυνα) και από τις προμεσημβρινές ως τις απογευματινές ώρες στην Αττική, τη Βοιωτία (όπου θα είναι τοπικά επικίνδυνα) και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κατά διαστήματα από τις πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ θα είναι τοπικά επικίνδυνα μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και τη βόρεια Εύβοια και από τις προμεσημβρινές ώρες στην υπόλοιπη Εύβοια.

Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα νότια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και επικίνδυνα από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι και το απόγευμα. Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 19/6/2023

Τις πρωινές ώρες στα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και από το μεσημέρι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 29 με 31 και στη Θεσσαλία τους 33 και πιθανώς τους 34 βαθμούς.

Πρόγνωση για την Τρίτη 20/6/2023, την Τετάρτη 21/6/2023 και την Πέμπτη 22/6/2023

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο.

 

  18 June, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα