Ξεψύχησε το 16 μηνών βρέφος στο ΠΑΓΝΗ

  27 March, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Ξεψύχησε το 16 μηνών βρέφος στο ΠΑΓΝΗ

Με ένα «γιατί» στα χείλη, που ψάχνει απαντήσεις, και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι γονείς τού μόλις 16 μηνών αγοριού που ξεψύχησε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στο ΠΑΓΝΗ.

Το άτυχο μωράκι είχε εισαχθεί στις 13 Φεβρουαρίου στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο λόγω συμπτωμάτων κρυώματος που παρουσίαζε. Όμως παρουσίασε επιπλοκές στην υγεία του.

Η κατάστασή του άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η άμεση εισαγωγή του στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου συνέχισε να νοσηλεύεται για 40 μέρες.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το μικρό αγοράκι δεν μπόρεσε να ανακάμψει, και οι γιατροί, ευρισκόμενοι σε δύσκολη θέση, ανακοίνωσαν στους γονείς του πως η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη.

Παρά τον πόνο και την οδύνη τους, οι γονείς του μωρού βρήκαν το κουράγιο να πάρουν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του βρέφους, οπότε και ενημερώθηκε άμεσα ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.

Τελικά το άτυχο μωρό υπέκυψε προχθές. Όμως, λόγω της πολυήμερης παραμονής του στη ΜΕΘ, τα όργανά του, όπως διαπιστώθηκε, είχαν υποστεί αλλοιώσεις και τελικά δεν κατέστη δυνατή η λήψη τους.

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης και μη μπορώντας να πιστέψουν πώς έφτασαν στο σημείο να χάσουν το παιδί τους από ένα απλό κρυολόγημα, όπως λένε, οι γονείς αποχαιρέτησαν μια για πάντα το αγγελούδι τους, το οποίο κηδεύτηκε στο Σάρχο Μαλεβιζίου.

Όμως τα «γιατί» αναφορικά με τον άδικο χαμό του βρέφους παραμένουν, με τους γονείς τώρα να ψάχνουν να βρουν πού αποδίδονται οι ευθύνες, που από τη μια στιγμή στην άλλη οδήγησαν στο θάνατο του παιδιού τους.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της νεκροψίας-νεκροτομής, που πραγματοποιήθηκε στη σορό του άτυχου βρέφους, η οικογένεια είχε ζητήσει από τις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές να επιτρέψουν την παρουσία δικής της πραγματογνώμονος στην όλη διαδικασία, επιθυμώντας να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες των γιατρών για το χαμό του μωρού της.

 

neakriti.gr

 

  27 March, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα