Ξεπάτωσαν 2.500 πεπονιές , καταστρέφοντας ολοκληρωτικά θερμοκήπιο στο Τυμπάκι.

mesaralive  21 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Ξεπάτωσαν 2.500 πεπονιές , καταστρέφοντας ολοκληρωτικά θερμοκήπιο στο Τυμπάκι.

φωτογραφίες:mesaralive.gr

Δεν άφησαν τίποτα όρθιο οι άγνωστοι δράστες που το βράδυ της Παρασκευής προχώρησαν σε δολιοφθορά εις βάρος αγρότη από το Μαγαρικάρι που διατηρούσε καλλιέργεια στην περιοχή «Φαράγγια» του Τυμπακίου.

Ο κ. Γιώργος Μαυρογιαννάκης, ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου εκφράζει την πλήρη απογοήτευσή του λέγοντας ότι τριάντα χρόνια που έχει τις καλλιέργειες σε αυτή την περιοχή δεν έχει χάσει ποτέ τίποτα, εκτός από ένα καρότσι.
«Αυτό τα σκέπασε όλα.... Σκέφτομαι να σταματήσω να καλλιεργώ για να μη μου ξανακάνουν τα ίδια. Δεν πάει πουθενά το μυαλό μου αλλά πρόκειται για μεγάλη καταστροφή» λέει ο ίδιος φανερά απογοητευμένος, μιλώντας στο mesaralive.
Αυτό που προσθέτει είναι «κάλεσα την αστυνομία, ήρθαν τα παιδιά και μου είπαν να πάω να κάνω μήνυση κατά αγνώστων. Να πληρώσω 100 ευρώ και να μη γίνει τίποτα; Μου είπαν από Δευτέρα να καλέσω τν Αγροφυλακή να κάνει μια εκτίμηση.
Οι αστυνομικοί βρήκαν ένα μαχαίρι που ήταν δικό μας και το πήραν για να το ερευνήσουν».
Ολοκληρωτική καταστροφή.
Σύμφωνα με τον κ. Μαυρογιαννάκη, οι δράστες – τους οποίους υπολογίζει ότι ήταν πάνω από τρεις- κατέστρεψαν τα νάιλον του θερμοκηπίου και στη συνέχεια ξερίζωσαν ένα ένα όλα τα φυτά πεπονιάς.
«Ενάμιση στρέμμα ήταν, 2.500 φυτά, σε λίγο καιρό θα κόβαμε αλλά δυστυχώς έγινε αυτό» λέει ο ίδιος προσθέτοντας «έχω άλλο ενάμιση στρέμμα πιπεριές δίπλα. Εκεί έσκισαν με μαχαίρι τα νάιλον στην πάνω μεριά, ευτυχώς δεν έκαναν κάτι άλλο.
Ωστόσο η καταστροφή στην καλλιέργεια πεπονιού είναι ολοκληρωτική».
Υπολογίζεται ότι η ζημιά ξεπερνά τις 10.000 ευρώ αν υπολογίσει κανείς τα έξοδα καλλιέργειας καθώς και τα έσοδα που θα έβγαζε ο αγρότης από την πώληση του πεπονιού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δίπλα ακριβώς από το θερμοκήπιο του κ. Μαυρογιαννάκη, βρίσκεται ένα σπίτι το οποίο κατοικείται, ωστόσο χθες το βράδυ ο ιδιοκτήτης του έλειπε.
Αυτό κάνει τον αγρότη αλλά και φιλικά και συγγενικά του πρόσωπα που ήταν σήμερα το πρωί στο θερμοκήπιο για να του συμπαρασταθούν, να εκτιμούν ότι αυτοί που προχώρησαν στη δολιοφθορά γνώριζαν πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα, εξασφάλισαν ότι θα λείπει ο γείτονας και ότι δε θα υπάρχει κανείς στην περιοχή και προχώρησαν σε αυτή την πράξη.
 

 

mesaralive  21 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ