“Ξεκλειδώνει” δόση ύψους 8,5 δισ. ευρώ

  16 June, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
“Ξεκλειδώνει” δόση ύψους 8,5 δισ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση του Eurogoup με συμφωνία η οποία "ξεκλειδώνει" δόση ύψους 8,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. 

Οι πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν ότι το ποσό της δόσης που ήταν προς συζήτηση ανερχόταν στα 8,5 - 9 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η ελληνική πλευρά πίεζε για υψηλότερο ποσό. 

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης οι περισσότεροι υπουργοί Οικονομικών εξέφραζαν την αισιοδοξία τους ότι η σημερινή συνεδρίαση θα κατέληγε σε συμφωνία. 

Η "αισιοδοξία" αφορούσε την απόφαση για εκταμίευση ενός πακέτου δόσεων το οποίο προτείνεται σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr να κινείται περί τα 8,5-9 δισ. ευρώ, αλλά και στην πρόθεση που εξέφρασε νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem να υπάρξει σήμερα κάποια επιπλέον "σαφήνεια" για το ζήτημα του ελληνικού χρέους. 

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές της ευρωζώνης, η πρόταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στους επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών ήταν να ανέλθει στα 8,5 δισ., ωστόσο, αναμένεται να συζητηθεί και στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας (Eurogroup).

 

cretalive.gr

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  16 June, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα