Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες στον δρόμο Ηρακλείου - Μεσαράς

  09 March, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες στον δρόμο Ηρακλείου - Μεσαράς

Με διετή καθυστέρηση, ξεκίνησαν οι εργασίες της τελευταίας εργολαβίας, με την οποία θα ολοκληρωθεί ο κάθετος οδικός άξονας Ηρακλείου-Μεσαράς.

Η ανάδοχος κοινοπραξία «ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε.-ΕΚΤΕΡ Α.Ε.-Δομική Κρήτης Α.Ε.», εγκαταστάθηκε στο εργοτάξιο και ξεκίνησε τις εργασίες, στο πλαίσιο της εργολαβίας, η οποία είχε δημοπρατηθεί το Δεκέμβριο του 2014, αλλά συμβασιοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 καθώς κατέστη αδύνατη, λόγω προσφυγών και δυσεπίλυτων νομικών κωλυμάτων.

Με βάση τα χρονοδιαγράμματα, ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου είναι οι 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Την έναρξη των εργασιών, παρακολούθησε από κοντά ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος βρέθηκε στο τμήμα Αγ. Βαρβάρας-Απομαρμά.

Το οδικό τμήμα Αγίας Βαρβάρας-Αγίων Δέκα, έχει συνολικό μήκος 15,7 χιλιομέτρων, από τα οποία έχουν ολοκληρωθεί πλήρως τα 7,9 χλμ. με την πρώτη εργολαβία.

Με την παρούσα εργολαβία, θα ολοκληρωθούν τα υπόλοιπα 7,8 χιλιόμετρα, τα οποία δεν ολοκληρώθηκαν με τη δεύτερη εργολαβία. Συγκεκριμένα, θα αποπερατωθούν διάφορα υποτμήματα τα οποία είχαν ξεκινήσει και παραμένουν ημιτελή, νέα υποτμήματα, όπως πλήρεις ανισόπεδοι κόμβοι Πανασού και Γέργερης, καθώς και νέες εργασίες οι οποίες υπαγορεύτηκαν από νέες γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες, όπως:

  • Οι αποκαταστάσεις των κατολισθήσεων και τα στέγαστρα αντιστήριξης και προστασίας ορυγμάτων
  • Η γέφυρα Αγίας Βαρβάρας μήκους 250 μέτρων
  • Το τεχνικό στομίου εξόδου
  • Η ολοκλήρωση της σήραγγας Αγ. Βαρβάρας, μήκους 505 μέτρων

 

efsyn.gr

 

  09 March, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ