Ξεκίνησε ο μαθητικός διαγωνισμός Google Science Fair 2015.

mesaralive  25 February, 2015 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ξεκίνησε ο μαθητικός διαγωνισμός Google Science Fair 2015.

Η επιστήμη είναι παρατήρηση και πειραματισμός, είναι η εξερεύνηση αναπάντητων ερωτημάτων, είναι τα διδάγματα της πείρας και η επίλυση προβλημάτων μετατρέποντας την περιέργεια σε δράση.

Αυτή είναι η φιλοσοφία του πέμπτου ετήσιου Google Science Fair, που ξεκίνησε σε συνεργασία με το LEGO Education, το National Geographic, το Scientific American και το Virgin Galactic.

 Πιο αναλυτικά, μέχρι τις 18 Μαΐου, μαθητές από όλο τον κόσμο ηλικίας 13-18 χρονών μπορούν να υποβάλλουν έργα στο διαδίκτυο από όλους τους επιστημονικούς τομείς, από βιολογία έως επιστήμη υπολογιστών και ανθρωπολογία ή οποιοδήποτε άλλο πεδίο.

Τα βραβεία περιλαμβάνουν υποτροφίες και σχολικές επιχορηγήσεις αξίας 100.000 δολαρίων από το Scientific American και την Google, μια εκστρατεία του National Geographic στα νησιά Γκαλαπάγκος, μια επίσκεψη στα γραφεία των σχεδιαστών της LEGO στη Δανία καθώς και μια ξενάγηση στο νέο διαστημόπλοιο της Virgin Galactic στο κέντρο Mojave Air and Spaceport.

Φέτος παρουσιάζεται ένα βραβείο αναγνώρισης ενός παιδαγωγού που εμπνέει, καθώς και ένα βραβείο Community Impact Award, το οποίο θα απονεμηθεί στο έργο που θα αντιμετωπίζει ένα περιβαλλοντικό ή ένα ιατρικό πρόβλημα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.googlesciencefair.com.

Πηγή:ipaideia.gr

 

mesaralive  25 February, 2015 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ