Ξεκινά την Παρασκευή το Πολιτιστικό Κάμπινγκ στο Αστρίτσι

mesaralive.gr  22 July, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Ξεκινά την Παρασκευή το Πολιτιστικό Κάμπινγκ στο Αστρίτσι

Φωτο: cretazine.com

Για άλλη μια χρονιά το Πολιτιστικό Κάμπινγκ επιστρέφει στο πανέμορφο Φαράγγι του Αι Γιάννη, στη Κάτω Βρύση Αστριτσίου.

Ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται εδώ και δώδεκα χρόνια σε μια πανέμορφη περιοχή, όπου οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ανεπανάληπτες στιγμές μέσα από ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Φέτος το Πολιτιστικό Κάμπινγκ στο Αστρίτσι ξεκινά την Παρασκευή 24 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Αυγούστου.

Το Πολιτιστικό Κάμπινγκ φιλοξενεί κυρίως φοιτητικές θεατρικές ομάδες αλλά και διάφορες άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες (χορός, μουσική, εικαστικά, φωτογραφία κ.τ.λ.). 

Οι συμμετέχοντες στις παραστάσεις έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να παρουσιάσουν την δουλειά τους αλλά το σημαντικότερο να μείνουν στον χώρο της κατασκήνωσης να παρακολουθήσουν τις δουλειές των άλλων ομάδων και να συμμετάσχουν στις διάφορες δραστηριότητες.

Τα προηγούμενα χρόνια φιλοξενήθηκαν αρκετές ομάδες απ' όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσ/νικη, Χανιά, Ηράκλειο, Ναύπλιο κ.α.).

Το Πολιτιστικό κάμπινγκ πραγματοποιείται με την οικονομική στήριξη και αιγίδα του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων ενώ όπως διαβάζουμε στο politistikocamping.gr, η διοργανώτρια ομάδα, «η ομάδα «Επί Σκηνής» αποτελείται από έναν πυρήνα νέων της περιοχής του δήμου Αρχανών Αστερουσίων ωστόσο μέλη της είναι και μπορούν να γίνουν όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην προετοιμασία του camping.

Κύρια ευθύνη της ομάδας «Επί Σκηνής» είναι να οργανώσει και να συντονίσει το καλλιτεχνικό μέρος και ύφος του Camping αλλά και όλες τις άλλες απαραίτητες λεπτομέρειες για τη λειτουργία του.

Συνδετικός κρίκος όσων συμμετέχουν στην ομάδα «Επί Σκηνής» είναι η κοινή μας αντίληψη ότι ο πολιτισμός δεν είναι εμπόρευμα αλλά αντιθέτως εφαλτήριο και μέσο για την ελεύθερη έκφραση του ανθρώπου και τον προβληματισμό του σε μια σωρεία άλλων ζητημάτων - κοινωνικής, πολιτικής, πολιτισμικής, προσωπικής κ.λ.π. - φύσεως.

Η ομάδα διοργάνωσης, κατά τη διάρκεια του camping, προσπαθεί να αυτοαναιρεθεί αφού πιστεύει ότι πρέπει να αποφασίζουν για κάτι αυτοί που δουλεύουν γι αυτό και αντίστροφα πρέπει να δουλεύουν για κάτι αυτοί που αποφάσισαν γι αυτό....»

 

mesaralive.gr  22 July, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα