Με το βλέμμα στο λιμάνι οι αγρότες - Μια δέσμευση “κάλμαρε” τα πνεύματα

mesaralive.gr  10 December, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑ
Με το βλέμμα στο λιμάνι οι αγρότες - Μια δέσμευση “κάλμαρε” τα πνεύματα

Φώτο-Βίντεο: cretalive.gr

Μετά τα χθεσινά επεισόδια, διαβεβαιώσεις πως οι νταλίκες θα φορτωθούν στο πλοίο ηρέμησαν τους αγρότες

Με μια συμβιβαστική λύση ηρέμησαν τα πνεύματα, χθες, στο λιμάνι του Ηρακλείου, το οποίο βρέθηκε σε πολιορκία από εκατοντάδες αγρότες κυρίως από την Ιεράπετρα και τη Σητεία, οι οποίοι ζητούσαν να φύγει άμεσα πλοίο με τα προϊόντα τους, πριν καταστραφούν ολοκληρωτικά. Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν όταν μερίδα αγροτών στράφηκε εναντίον ναυτεργατών, εκτοξεύοντας φωτοβολίδες κατά του μοναδικού πλοίου που παρέμενε δεμένο στο λιμάνι, ενώ μέλη του πληρώματος «απάντησαν» με τις μάνικες, κάνοντας ρίψη νερού. 

Το πλοίο απομακρύνθηκε από το λιμάνι, εντείνοντας την οργή, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκαν τα εκδοτήρια της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΚ. Τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι ο λιμενάρχης, μέσα στην ένταση, ενώ το ασθενοφόρο που έσπευσε να παραλάβει το λιμενάρχει, παρεμποδίστηκε από το στενό κλοιό των αγροτών.

Διακριτική ήταν η  παρουσία των επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, την ώρα των επεισοδίων. Σε απόσταση 50 μέτρων ήταν ο στρατηγός ΕΛΑΣ Ανδρέας Δασκαλάκης, ο ταξίαρχος Κώστας Λαγουδάκης και ο αστυνομικός διευθυντής Μιχάλης Βισκαδούρος.

"Όμηροι" των αγροτών κρατήθηκαν για λίγο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και οι δήμαρχοι Βασίλης Λαμπρινός, κ.Αρμουτάκης και κ. Μπαριτάκης  , που έσπευσαν στο λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο αγροτικό ζήτημα.

Οι αγρότες αναμένουν σήμερα τις εξελίξεις, μετά τη διαβεβαίωση ότι πλοίο με τα προϊόντα τους θα φύγει σήμερα - αν τελικά επιβεβαιωθούν οι φήμες που "θέλουν" την απεργία της ΠΝΟ να λήγει σήμερα.

 

cretalive.gr

 

mesaralive.gr  10 December, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα