Η σκοπελίτικη Euthalia που ταξιδεύει έως την Κίνα

ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ   24 January, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Η σκοπελίτικη Euthalia που ταξιδεύει έως την Κίνα

Ποντάροντας στα ποιοτικά μοναδικά χαρακτηριστικά των ελληνικών προϊόντων, η Ευθαλία Σταματάκη επιχειρεί την τελευταία πετναετία να εδραιώσει την ομώνυμη επιχείρηση Euthalia Natural Cosmetic Values στην εγχώρια αγορά, κάνοντας ήδη παράλληλα τα πρώτα βήματα επέκτασης σε αγορές του εξωτερικού.

Παρά το μικρό διάστημα δραστηριοποίησης, καταφέρνει να έχει τοποθετηθεί στα ράφια της Γερμανίας, διευρύνοντας το δίκτυο πωλήσεων στη Πολωνία, την Κίνα, το Βέλγιο, ενώ στα επόμενα σχέδιά της βρίσκεται η τοποθέτηση των προϊόντων στην αγορά της Σουηδίας. Η κρίση έχει επηρεάσει όλους τους οικονομικούς κλάδους στην Ελλάδα, ωστόσο τα ελληνικά προϊόντα έχουν δυναμική και προσελκύουν τις ξένες αγορές καθώς υπάρχει έντονη ζήτηση στην Ευρώπη, στην Κίνα, την Αμερική και την Αυστραλία.

Η ιστορία της επιχείρησης ξεκινά από τη Σκόπελο, όπως επισημαίνει μιλώντας στην «Η» η Ευθαλία Σταματάκη, CEO & Founder της ομώνυμης επιχείρησης, τονίζοντας πως «Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η γιαγιά Ευθαλία, η οποία έμαθε από πολύ μικρή να αξιοποιεί τα ευεργετικά βότανα του νησιού και να τα εντάσσει στην καθημερινότητά της. Οι δικές της μοναδικές συνταγές για υπέροχα σαπούνια και κηραλοιφή έκαναν το σπίτι να μοσχοβολά φρεσκάδα και το δέρμα της να λάμπει από υγεία.

Οι μυρωδάτες αυτές αναμνήσεις υπήρξαν η κύρια έμπνευση στη ίδρυση της εταιρείας Euthalia Natural Cosmetic Values το 2012». Η σειρά ελληνικών φυσικών καλλυντικών euthalia παντρεύει τη γνώση για τις ιδιότητες των φυσικών υλικών με την τελευταία λέξη της κοσμετολογίας. Με βασικό συστατικό το πολύτιμο βιολογικό ελαιόλαδο, πλαισιωμένο από τα γνωστά για την αντιοξειδωτική τους δράση άγριο τριαντάφυλλο και κίστο, 100% φυσικά και με ενισχυμένη αποτελεσματικότητα, έχουν πάρει τιμής ένεκεν το όνομα της γυναίκας που τα ενέπνευσε, επαληθεύοντας την υπόσχεση για ευ-θαλία και ευ-δοκιμία της επιδερμίδας, στην οποία προσφέρουν τροφή, υγεία και λάμψη. «Οι δυσκολίες είναι απίστευτα μεγάλες στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα», όπως εξηγεί η ιδρύτρια της επιχείρησης, τονίζοντας πως «καθημερινά καλούμαστε να ξεπεράσουμε εμπόδια γραφειοκρατίας στις συναλλαγές μας, ενώ η πολιτεία όχι μόνο δεν δίνει κίνητρα στο νέο επιχειρηματία να αναπτυχθεί, αλλά τον αιφνιδιάζει με τις αλλεπάλληλες αλλαγές της στο φορολογικό σύστημα. Κάθε μέρα δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Πρέπει να έχεις τρομερή υπομονή, επιμονή, πάθος και όραμα για να μπορείς να προχωρήσεις να μην απελπίζεσαι και να εξελίσσεσαι».

Τα συστατικά των προϊόντων επιλέγονται βάση ποιοτικών προδιαγραφών που διέπουν την εταιρεία, τις φυσικές τους ιδιότητες και το φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο συλλογής τους. Όλα τα συστατικά σε συνδυασμό με τη σύγχρονη κοσμετολογία, βοηθούν να δημιουργηθούν δραστικές, 100% Φυσικές φόρμουλες για τη καθημερινότητα των καταναλωτών. Για παράδειγμα, η ελιά ως αστείρευτη πηγή ζωής και ως σύμβολο της σοφίας και της μακροβιότητας γεφυρώνει τις αξίες της αρχαίας Ελλάδας με αυτές του σήμερα. Το βασικό συστατικό λοιπόν όλων των προϊόντων της εταιρείας Euthalia, είναι το ελαιόλαδο που κατά τους αιώνες έχει αποτελέσει τη βάση για έναν ισορροπημένο, υγιή και ολιστικό τρόπο ζωής. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας της Euthalia, ανακαλύπτει κανείς ευρηματικούς τρόπους ένταξης αυτού του ευεργετικού συστατικού το οποίο πλαισιώνουμε με άγριο τριαντάφυλλο, κίστο και άλλα ελληνικά βότανα στις σύγχρονες συνταγές μας.

Παραγωγή
Με έδρα τα Βριλήσσια και την παραγωγή να γίνεται σε πιστοποιημένο εργαστήριο στην Αττική, η Ευθαλία Σταματάκη επιχειρεί να διαδώσει τη γνώση των αρχαίων Ελλήνων για τις ιδιότητες των φυσικών υλικών και βοτάνων. «Η σειρά ελληνικών φυσικών καλλυντικών euthalia, υιοθετεί την ολιστική προσέγγιση και παντρεύει τις ελληνικές παραδοσιακές αξίες, τη γνώση για τις ιδιότητες των φυσικών υλικών με την τελευταία λέξη της κοσμετολογίας», όπως επισημαίνει.

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στο σύγχρονο άνθρωπο τη δυνατότητα να ανακαλύψει με τις αισθήσεις του την αληθινή αιώνια φύση, μέσα από αγνές, Φυσικές (Natural) και βιοενεργές συνταγές Καλλυντικών (Cosmetic) που στηρίζονται στις παραδοσιακές Αξίες (Values)». Τα προϊόντα της επιχείρησης θα τα βρείτε στο ηλεκτρονικό της κατάστημα αλλά και σε επιλεγμένα φαρμακεία, καταστήματα με επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα και concept stores.

Success story

Η εταιρεία Euthalia Natural Cosmetic Values ιδρύθηκε το 2012 με απόλυτο σεβασμό στη φύση.

Η Ευθαλία Σταματάκη επιχειρεί την τελευταία πενταετία να εδραιώσει την ομώνυμη επιχείρηση στην εγχώρια αγορά.

Παράλληλα κάνει τα πρώτα βήματα επέκτασης σε αγορές του εξωτερικού, όπως Γερμανία, Πολωνία, Κίνα, και Βέλγιο.

Όλα τα συστατικά σε συνδυασμό με τη σύγχρονη κοσμετολογία, βοηθούν να δημιουργηθούν δραστικές, 100% φυσικές φόρμουλες.

 

ΠΗΓΗ: Ημερησία

 

ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ   24 January, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα