Η Κρήτη “αγκαλιάζει” τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

  01 June, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Η Κρήτη “αγκαλιάζει” τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Το μεσημέρι της Πέμπτης η ταφή του πρώην πρωθυπουργού, δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα

Οι βρακοφόροι με πένθιμη στολή μετέφερα τη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το στρατιωτικό αεροσκάφος, ενώ γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές της Κρήτης κρατούσαν λουλούδια στα χέρια.

Το πένθος και η συγκίνηση ήταν έκδηλα στην ατμόσφαιρα, κατά την "επιστροφή" του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Κρήτη. 

Η σορός του εκλιπόντος έφτασε στο νησί με στρατιωτικό αεροσκάφος C130, το οποίο προσγειώθηκε στις 08:20 στo αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης». Το αεροσκάφος που μετέφερε τη σορό, αναχώρησε από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας με μισή ώρα καθυστέρηση. Αιτία ήταν ένα τεχνικό πρόβλημα που υπήρξε στο αεροσκάφος, παρά τους ελέγχους που είχαν γίνει. 

Μέσα στο αεροσκάφος βρισκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και στενοί συνεργάτες του εκλιπόντα. Νωρίτερα, με πολιτικό αεροσκάφος είχαν φθάσει στα Χανιά, η Ντόρα Μπακογιάννη και άλλα μέλη της οικογένειας, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Στο αεροδρόμιο Χανίων βρέθηκαν οι διοικητές των στρατιωτικών μονάδων της περιοχής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φίλοι της οικογένειας.

Μετά την απόδοση τιμών από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, σχηματίσθηκε τιμητική πομπή εν μέσω χειροκροτημάτων, και η σορός μεταφέρθηκε στον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη συνοικία Χαλέπα όπου και θα παραμείνει μέχρι και τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης.

 

cretalive.gr

 

  01 June, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα