Η Γαλλία απαγορεύει τις πωλήσεις του iPhone 12 λόγω αυξημένης ακτινοβολίας

https://www.kathimerini.gr/  14 September, 2023 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Η Γαλλία απαγορεύει τις πωλήσεις του iPhone 12 λόγω αυξημένης ακτινοβολίας

Ο Εθνικός Οργανισμός Συχνοτήτων της Γαλλίας (ANFR) διαπίστωσε μετά από δοκιμές στο iPhone 12 ότι εκπέμπει ακτινοβολία πάνω του επιτρεπτού επιπέδου για το ανθρώπινο σώμα.

Ειδικότερα, ο Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης (SAR) που αντιπροσωπεύει την ποσότητα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που απορροφάται από το σώμα, ήταν υψηλότερος από τον νομικά επιτρεπόμενο σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ. Το όριο είναι 4 Watts/kg, αλλά το iPhone 12 βρέθηκε να εκπέμπει 5,74 Watts/kg.

Mε βάση αυτή την μέτρηση, ο οργανισμός συχνοτήτων απαγόρευσε προσωρινά τις πωλήσεις του iPhone 12 ζητώντας από τα καταστήματα της Apple σε όλη τη Γαλλία να αποσυρθεί, προσωρινά. Το ANFR προειδοποιεί επίσης ότι, αν η Apple δεν μπορέσει να λύσει το πρόβλημα της ακτινοβολίας, η εταιρεία θα κληθεί να ανακαλέσει όλα τα iPhone της σειράς 12 που πωλούνται στη χώρα.

Σε απάντηση, η Apple παρείχε στο ANFR «πολλαπλά εργαστηριακά αποτελέσματα και ανεξάρτητων τρίτων» που αποδεικνύουν ότι το iPhone 12 συμμορφώνεται με τους κανονισμούς και τα πρότυπα SAR. 

Η γαλλική εποπτική αρχή θα διαβιβάσει τώρα τα ευρήματά της σε ρυθμιστικές αρχές σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει θέσει όρια ασφαλείας για τις τιμές SAR που συνδέονται με την έκθεση σε κινητά τηλέφωνα, τα οποία, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου.

Με πληροφορίες από Reuters

 

https://www.kathimerini.gr/  14 September, 2023 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα